El transport públic congela les seues tarifes per a 2019

EMT i Metrovalencia no apujaran el preu de cap dels seus bitllets

J.L.PERALES - Archivo

El transport públic congela les seues tarifes per a 2019
30/10/2018 -

Ja ho han anunciat: Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), igual que l’EMT, mantindran el preu de tots els seus títols de viatge per al 2019. Un estalvi per a les butxaques dels milers d’usuaris que, cada dia, es desplacen fent ús del transport públic valencià. Així, FGV ha decidit seguir els passos de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) que, la setmana passada, anunciava la congelació de la tarifa de tots els seus bitllets per al pròxim any.

I és que, en el cas de l’EMT, l’Ajuntament de Valenciana aprovava una pujada de quasi tres milions d’euros per a 2019, que es destinaran a la millora d’aquest servei de transport públic. Concretament, 65,5 milions d’euros, que aniran acompanyats de 50 nou autobusos, tots ells de tecnologia híbrida, així com l’anuncia del manteniment dels preus dels abonaments i el bitllet senzill que, per tercer any consecutiu, seguirà sent d’1,50 euros.

Una línia que també ha decidit seguir FGV. D’aquesta manera, Metrovalencia tampoc apujarà ni el preu dels títols de viatge, ni el dels títols integrats, com són els abonaments transport, els bo transbord o els abonaments mensuals, que permeten als usuaris utilitzen metro i autobús. Així i tot, cal recordar que el passat mes d’abril, Metrovalencia va actualitzar les seues tarifes, incrementant en un 5% el preu del bonometro, el títol més utilitzat pels usuaris d’aquest transport públic.

Així, el bo de 10 viatges, en la zona A, va passar de costar 7,20 a 7,60, i el de quatre zones va pujar dels 20 euros als 21 euros. No obstant això, FGV ja va anunciar que aquesta decisió es va portar avant per a incentivar als usuaris la utilització de la nova targeta moneder TuiN, que funciona recarregant diners, i no títols, per la qual cosa el sistema va descomptant el preu dels viatges a mesura que l’usuari els va realitzant.

Amb tot, el transport públic valencià, cada vegada, aconsegueix augmentar el nombre d’usuaris que aposten per aquest servei per a desplaçar-se per la ciutat. D’aquesta manera, l’anunci de la congelació de les tarifes, tant de l’EMT, com de Metrovalencia, per a 2019, sens dubte, ha tingut un gran acolliment per part de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 20 =

sagunt a escena 2019
turismo salou