25n
25N
25N

El transport de persones per carretera reestructura el seu servei davant l'emergència sanitària

El transport de persones per carretera reestructura el seu servei davant l'emergència sanitària
03/04/2020 -

El creixent i progressiu descens del nombre de viatgers i viatgeres registrats en el servei de transport per carretera avala que usuaris i usuàries segueixen les restriccions de mobilitat establides en aquest període d’alarma i la seua recent pròrroga.

Com a conseqüència, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dictat una nova resolució per la qual s’adopten mesures de reestructuració per als serveis de transport públic de titularitat autonòmica de viatgers i viatgeres per carretera, amb la finalitat d’ajustar l’oferta del transport a la demanda existent en l’actualitat.

En concret, es permet als operadors de serveis d’autobusos interurbans metropolitans reduir els percentatges de serveis a prestar, passant d’una reducció del 50% al 30% en serveis prestats en hores punta, i del 75% al 90%, en hores vall i festius.

En el cas de serveis d’autobusos interprovincials i provincials, la reducció del servei prestat pot aconseguir el 90%, tant en dies laborables com festius.

Aquestes reduccions no pot suposar, en cap cas, la supressió total del servei, havent-se de mantenir, en tot cas, una expedició d’anada i una altra de tornada que garantisca un servei mínim al ciutadà. A més, cal destacar que aquestes reduccions no afectaran línies de transport que comuniquen amb centres hospitalaris.

Com a novetat, i amb l’objectiu de reduir al mínim el contagi, s’ha acordat que els viatgers i viatgeres hauran d’accedir al vehicle per la porta posterior, llevat que el conductor estiga protegit per una mampara.

Cal recordar que únicament està permés el desplaçament de personal d’activitats essencials o per al desenvolupament d’activitats inajornables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + vint =