caixa popular

Transparència publica la Guia pràctica per a la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació pública

18/08/2016 -

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica l’acord pel qual s’aprova la ‘Guia pràctica per a la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació i en subvencions de la Generalitat i el seu sector públic’, l’elaboració del qual ha sigut impulsada i coordinada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i que es troba disponible en el portal de la Generalitat així com en la web de la Conselleria.

La guia és una eina amb valor metodològic i didàctic que pretén facilitar la inserció de clàusules de responsabilitat social en els processos de contractació pública i en l’atorgament de subvencions. El seu objectiu és integrar de manera efectiva criteris socials, ambientals i ètics en les accions de les administracions públiques.

La guia conté una sistematització de la normativa existent en l’àmbit europeu, estatal i autonòmic, així com una recopilació i una definició exhaustiva dels conceptes relacionats amb la responsabilitat social. Recopila, a més, possibles clàusules a incloure en els processos de contractació, arreplegant exemples reals i recomanacions com a males pràctiques.

Amb la publicació d’aquesta guia pràctica, dirigida als poders públics de la Generalitat i als seus ens instrumentals, el Consell vol convertir al Govern valencià en un referent en matèria de responsabilitat social.

Aquesta idea parteix de la presa de consciència de l’important ús de recursos públics que es dediquen a la contractació administrativa i de la consideració que poden produir efectes positius en les persones o col·lectius, a voltes més vulnerables. Per a açò és necessari superar les dificultats existents, com el desconeixement de les possibilitats que ofereix la normativa vigent, o la falta de materials didàctics o de suport als òrgans de contractació.

La ‘Guia pràctica per a la inclusió de clàusules de responsabilitat social en la contractació i en subvencions de la Generalitat i el seu sector públic’ és fruit de la labor realitzada per un grup de treball integrat per tècnics de diferents conselleries, així com de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i del Consell de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local. Ha coordinat aquest equip la Direcció general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − dos =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018