caixa popular

Transparència i la Fundació Adecco llancen un mapa de la responsabilitat social per a empreses

Transparència i la Fundació Adecco llancen un mapa de la responsabilitat social per a empreses
20/12/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació col·labora amb la Fundació Adecco en la campanya #RSCParaTodos, una eina que té l’objectiu convertir-se en un mapa orientatiu per a totes aquelles empreses, tant pimes com a grans corporacions, que estiguen interessades en el desenvolupament de polítiques i accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

Es tracta d’una guia que reflecteix, en forma de mapa de metre, les diferents àrees estratègiques d’una empresa, així com la seua vinculació amb criteris ètics, socials i mediambientals per a la seua correcta gestió. A més, #RSCParaTodos permet ponderar totes aquelles accions que l’empresa ja està realitzant i que encara no s’arrepleguen dins d’una política de responsabilitat social. La campanya s’acompanya d’un vídeo divulgatiu que també explica cadascuna d’aquestes àrees.

Aquest mapa consta de sis línies de metro, cinc d’elles vinculades amb cadascun dels grups d’interés de l’empresa i una sisena línia transversal, vinculada amb els aspectes comuns i necessaris en totes les accions que es posen en pràctica dins d’una estratègia de Responsabilitat Social.

– Línia 1. Lloc de treball i mercat laboral: Dirigida a empleats actuals i potencials. En aquesta línia, es treballa la gestió de les relacions laborals, la diversitat, el talent i la contribució a la generació d’ocupació.

– Línia 2. Mercat: Relació amb els clients, inversors, accionistes, competència i administració pública. S’aborden aspectes vinculats amb el consum responsable, la lluita contra la corrupció, la transparència, la col·laboració amb l’administració pública, la diversitat i inclusió o la protecció, seguretat i privadesa de dades i la imatge del consumidor.

– Línia 3. La cadena de valor: Vinculat amb els proveïdors, aquesta línia té la finalitat de construir un model de compres responsable. Per a açò, s’incorporen les clàusules socials en els processos de compres, el cicle de vida sostenible dels productes i serveis, la gestió de riscos, les compres solidàries, la corresponsabilitat, entre altres.

– Línia 4. Comunitat: Engloba a la societat, al sector terciari i a les comunitats locals. Ací es contemplen les aliances socials i col·laboracions amb associacions, ONG o fundacions de l’entorn de l’empresa així com la inversió social, l’acció social, el voluntariat corporatiu o la sensibilització amb causes socials i mediambientals.

– Línia 5. Medi ambient: Es vincula amb el planeta mitjançant un sistema de gestió ambiental per a incrementar el cicle de vida dels productes, contribuir a la reducció dels efectes del canvi climàtic, mesurar l’impacte mediambiental i establir un pla d’acció per a reduir-ho.

– Línia 6. Transversal: S’estableixen tots aquells aspectes que s’han de tenir en compte en la relació amb els grups d’interés, com la integració de la RSC en la Identitat Corporativa, la comunicació i la transparència, l’ètica i el compliment, els drets humans, la innovació social, la gestió de riscos o el bon govern corporatiu.

D’altra banda, s’han desenvolupat diferents activitats en el marc d’aquest acord de col·laboració amb la Fundació Adecco per a donar a conéixer el concepte de RSC. Destaquen les jornades organitzades a València, Elx i Castelló, en les quals també s’ha presentat l’esborrany de la futura Llei de Foment de Responsabilitat Social, així com la ‘Guia Pràctica per a la inclusió de la Responsabilitat Social’, elaborada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris