25n
Orgull
Orgull

Transparència destinarà 200.000 euros per a projectes d'ajuda humanitària al poble sahrauí

Transparència destinarà 200.000 euros per a projectes d'ajuda humanitària al poble sahrauí
08/11/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí de la Comunitat Valenciana. Enguany, el projecte de col·laboració comptarà amb un import de 200.000 euros, un 60% més que l’any passat, i s’invertirà en el projecte ‘d’Ajuda humanitària: aliments, material sanitari i suport al centre avícola Hossein Tamek en els campaments de població refugiada sahrauí 2016’. La secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, ha destacat aquest augment pressupostari “per a així donar importància a la situació en la qual viu hui dia el poble sahrauí”.

Aquest projecte de col·laboració tindrà una vigència de 12 mesos i, per a açò, la federació desenvoluparà diverses accions d’ajuda sobre el terreny, proporcionant aliments, material sanitari i suport al centre avícola Hossein Tamek en els campaments de població refugiada sahrauí.

Entre les actuacions previstes, es realitzaran la compra d’aliments; adquisició de material d’higiene sanitàri; compra de cereals per a les aus del centre avícola; distribució d’aliments entre els refugiats dels campaments de Tindouf; enviament de material comprat a Espanya als campaments a través de la Caravana de la Pau que parteix del port d’Alacant; distribució de pinso per a alimentar a les aus ponedores; entre unes altres.

El director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo, ha fet una crida per a “demanar al nou Govern que faça una aposta decidida i clara per a posar fi a la descolonització del Sàhara Occidental, com s’estableix en la resolució de les Nacions Unides, que no es va fer fa 40 anys i que, ara, tenim l’oportunitat de reparar-ho”.

Per la seua banda, Dolors Claramunt, presidenta de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí de la Comunitat Valenciana, ha explicat que tota aquesta ajuda pressupostària “es destinarà a cobrir necessitats bàsiques, com són l’alimentació i la sanitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − nou =