caixa popular

Transparència destaca la importància de difondre i fomentar la figura del Tribunal de les Aigües a la Comunitat Valenciana

Transparència destaca la importància de difondre i fomentar la figura del Tribunal de les Aigües a la Comunitat Valenciana
18/05/2017 -

“Des de la Generalitat seguim treballant per difondre i fomentar la figura del Tribunal de les Aigües de València a través d’un programa, impulsat per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que finalitzarà en 2019 coincidint amb el desé aniversari de la seua declaració com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat”. Així ho ha destacat el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa, durant la inauguració del Seminari sobre El Tribunal de les Aigües que s’ha celebrat al campus d’Orihuela de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

Es tracta de la segona jornada sobre aquesta institució que se celebra a la UMH. A la primera sessió, els estudiants d’aquesta universitat assistiren a una de les reunions del Tribunal de les Aigües a València.

Tot això, forma part de les activitats del conveni firmant entre la Generalitat Valenciana i el Tribunal de les Aigües. “Un programa de col·laboració que té la finalitat de divulgar una de les nostres institucions més emblemàtiques i que es renovarà el pròxim 1 de juny”, ha avançat el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern. També Ochoa ha indicat que “aquesta jornada serveix per reflexionar sobre el problema de les aigües i, en especial, de la forma en què, tradicionalment, s’ha tingut per resoldre”.

El Tribunal de les Aigües de València va ser declarat Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat per la UNESCO en 2009. Es tracta de la institució de justícia més antiga d’Europa que celebra les seues sessions cada dijous per resoldre conflictes que sorgeixen en la distribució i la utilització de les aigües per regar.

 

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats