25n
25N
25N

Transparència celebra la segona trobada autonòmica sobre el servei d'atenció a la ciutadania 012

Transparència celebra la segona trobada autonòmica sobre el servei d'atenció a la ciutadania 012
29/11/2016 -

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat una jornada d’intercanvi d’experiències entre comunitats autònomes sobre els serveis d’atenció a la ciutadania 012 que se celebrarà dijous que ve, 1 de desembre, a València.

És la segona trobada que es realitza sobre aquesta matèria en el qual s’exposaran les diferents experiències en el servei d’informació administratiu en els seus canals no presencials, com és el 012 o el seu equivalent en altres autonomies. Es tracta, entre altres assumptes, de compartir casos de bones pràctiques, solucions als problemes, tècnics o de serveis, que es plantegen per part d’alguna de les administracions participants, les tarifes o l’impacte de la Llei 39/2015 de procediment administratiu comú en aquest tipus de serveis.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha assenyalat que, des del principi, “una de les preocupacions del Govern valencià ha sigut dinamitzar els mecanismes per a aconseguir la modernització en les administracions públiques, a través de la seua digitalització, i, també, que les administracions siguen més pròximes amb tots els ciutadans i ciutadanes”.

Una jornada que es realitzarà en el Centre de Turisme de València i que coincideix amb el 20 aniversari del servei d’atenció a la ciutadania a la Comunitat. Per açò, Alcaraz ha destacat que “és una bona ocasió per a realitzar aquesta trobada, igual que estem celebrant el servei que presten els PROP a través de diverses millores i sobretot a través d’una ampliació en diversos municipis com en Llíria o la seua pròxima creació en localitats com Alcoi, Dénia o Morella, tot açò amb l’objectiu d’arribar a totes les comarques valencianes”.

En aquesta trobada assistiran representants de diverses comunitats autònomes com Catalunya, Andalusia, Castella i Lleó, Astúries, Illes Balears, Castella-la Manxa, Extremadura o Regió de Múrcia, els qui donaran a conéixer les seues experiències a través d’aquest servei.

També, es comptarà amb la presència de representants dels telèfons d’atenció al ciutadà 060 de l’Administració General de l’Estat, del 010 dependent de l’Ajuntament de València; del 116111 del servei d’Atenció al Menor a la Comunitat; o de l’Oficina d’Atenció a l’Usuari de Telecomunicacions que depén del Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital. Igual que els representants del 012 de la Comunitat Valenciana

Cal recordar que, l’any 2009, es va celebrar la primera edició d’aquesta jornada a Catalunya. Sota el lema “Conéixer, compartir, resoldre”, en aquesta trobada van estar presents diferents comunitats autònomes com la valenciana. A més, va servir també com a punt de trobada per a intercanviar informació, on es van obrir debats sobre temes que afecten el model i tecnologia d’aquest servei que es dóna a la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + cinc =