Transició Ecològica es reuneix amb els municipis adherits al pla 'Municipis en Xarxa' per a impulsar les comunitats energètiques municipals

La trobada serveix també per a avançar les ajudes de les direccions generals de Transició Ecològica i Canvi Climàtic per a la instal·lació d'energies renovables, mobilitat sostenible i eficiència energètica

Guardar

Una planta de plaques d'energia fotovoltàica
Una planta de plaques d'energia fotovoltàica

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es reuneix amb els municipis que adherits al pla 'Municipis en Xarxa' per a impulsar les comunitats energètiques municipals, bé siga per a la implantació d'instal·lacions per a autoconsum, a les quals es poden sumar veïns i empreses, o per a la instal·lació de plantes de generació que puguen produir energia verda. A l'estratègia llançada per conselleria s'han adherit 250 municipis fins avui.

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha anunciat a més un webinar formatiu sobre comunitats energètiques locals municipals, que tindrà lloc el pròxim 28 d'abril.

"El webinar és eminentment pràctic i pretén informar dels passos a seguir per a constituir la comunitat energètica i resoldre dubtes. En aquest sentit, les ponències seran a càrrec d'experts i municipis que ja han completat el procés", ha explicat Tuzón.

L'objectiu de la conselleria és el de posar facilitats "que eviten qualsevol paràlisi producte de la desinformació". La secretària autonòmica ha defensat l'oportunitat que suposa aquest tipus comunitats de gestió municipal i, en aquest sentit, ha assenyalat que "una instal·lació tipus de 100 kW té un cost d'uns 80.000 euros, amortitzable en cinc anys".

Per part seua, el director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco, ha indicat que "la flexibilització de l'autoconsum col·lectiu afavoreix la cooperació entre les corporacions locals, els particulars i les empreses en projectes de copropietat de la planta i de la producció energètica".

Fresc, a més, ha avançat que la conselleria donarà suport als projectes amb convocatòries pròpies destinades a iniciatives d'energia renovable, projectes de mobilitat sostenible lligada a la descarbonització i inversions en eficiència energètica, totes vinculades a l'adhesió al Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAUS). Aquestes ajudes, que es van llançar l'any passat i s'han reforçat enguany, estan dirigides directament als municipis.

Al webinar anunciat se sumaran uns altres la setmana vinent, també oberts a altres municipis, sobre el model energètic ambiental.

Arxivat a:

Destacats