Transició Ecològica impulsa la instal·lació de renovables per a complir amb els objectius d'origen net del 70% de l'energia elèctrica en 2030

Guardar

Reunio_AVAESEN
Reunio_AVAESEN

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica impulsa una flexibilització dels tràmits per a l'autoconsum energètic i la instal·lació d'energia eòlica i solar fotovoltaica per a complir amb els objectius d'origen renovable del 70% d'energia elèctrica en 2030 i neutralitat en 2050, en línia amb els fixats per la Unió Europea.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha mantingut aquest matí una reunió amb l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (Avaesen) per a explicar els detalls en matèria d'energia que inclou l'esborrany de la nova Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica.

El document, que destaca l'energia com un dels seus eixos per a aconseguir la transició ecològica, defensa la reserva de sòl per a instal·lació de renovables en els nous plans generals d'ordenació urbana.

Així mateix, la Conselleria ha elaborat ja un mapa de zones de desenvolupament d'energies netes, que exclou els espais reconeguts amb figures de protecció mediambiental, i sobre el qual les conselleries d'Economia Sostenible i Política Territorial hauran d'afegir les seues respectives capes.

"La Comunitat Valenciana és una font d'oportunitat en matèria d'energia neta i democràtica i hem definit ja les àrees de desenvolupament prioritari que no suposarien afecció al medi natural i comptem, a més, amb un Pla Director d'Energia que planteja la instal·lació de renovables en 12.000 ha del nostre territori", ha detallat la consellera.

El president d'Avaesen, Marcos Lacruz, s'ha interessat per alguns dels canvis normatius que ha emprés el Consell en l'últim any per a agilitzar la instal·lació d'infraestructures d'energia renovable i alinear-se amb els processos d'altres territoris confrontants, com la reforma de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) i de l'esmena a la Llei d'Acompanyament que va entrar en vigor el passat 1 de gener.

El pròxim pas inclou la redacció de decret llei per a definir els criteris que ha de reunir un projecte d'interés estratègic, juntament amb les conselleries d'Economia Sostenible i Política Territorial. Una fórmula que s'unirà a la de les Comunitats Energètiques Locals i que converteix a la Generalitat en la primera administració que planteja regular per llei aquest tipus de figures.

Destacats