25n
25N
25N

Transició Ecològica implanta un sistema robotitzat pioner que introdueix l'economia circular en la gestió dels residus sanitaris

Mireia Mollá presenta el nou robot antropomorf d’última generació, l’únic a nivell estatal, per al processament de residus sanitaris instal·lat en la planta de tractament de la Vall d’Uixó

Transició Ecològica implanta un sistema robotitzat pioner que introdueix l'economia circular en la gestió dels residus sanitaris
22/12/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presentat la implantació d’un sistema robotitzat d’última generació per a reduir el rebuig a abocador i permetre la recuperació de matèries primeres dels residus sanitaris, després d’un procés d’esterilització.

La Conselleria ha invertit una mica més de 106.000 euros en el robot antropomorf, instal·lat en la planta d’esterilització de residus sanitaris de la Vall d’Uixó, que de manera automàtica realitzarà el buidatge dels poals de plàstic que contenen els residus sanitaris amb la finalitat que, una vegada esterilitzats i degudament separats, el material plàstic puga ser reintroduït en el sistema per a fabricar nous contenidors per als rebutjos sanitaris.

Mireia Mollá
ha explicat que es tracta d’una actuació “innovadora i pionera a Espanya, que a la gestió incorpora economia circular, reutilització i un menor impacte”, després d’un procés d’esterilització que elimina qualsevol risc.

Aquest sistema suposa una important reducció en la generació de residus sanitaris així com en l’ús de matèries primeres per a la fabricació d’aquests contenidors, en línia amb l’estratègia de l’Administració autonòmica en matèria d’economia circular.

La instal·lació del robot fa possible reintroduir en la cadena de fabricació el 25% dels contenidors, en un context de crisi sanitària que ha duplicat les deixalles d’origen sanitari. El projecte s’emmarca en una línia de “suport al fet que es continuen fent els treballs d’emergència, aquesta logística que aquesta planta ens està servint per a ella, per a donar proveïment a la quantitat de quilos de residus sanitaris que s’han multiplicat”, ha subratllat Mireia Mollá.

La consellera ha apuntat que la posada en marxa d’aquesta actuació porta darrere molts mesos d’estudis i anàlisis, “ja que la crisi sanitària ha revelat que el residu sanitari existeix i fa falta bona gestió compromís polític, iniciatives innovadores i empreses compromeses”.

Mollà ha incidit en les inversions de futur orientades a consolidar la Comunitat com a referent en el tractament i gestió global dels residus. Aquesta iniciativa és “una mostra més de les accions d’economia circular que està desenvolupant i explorant la Conselleria per a reduir no sols la generació de residus sinó també la fabricació de noves matèries primeres, i per consegüent la petjada de carboni”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =