25n
25N
25N

La transformació digital en la Generalitat redueix a la meitat la despesa energètica

La transformació digital en la Generalitat redueix a la meitat la despesa energètica
12/12/2019 -

La transformació digital impulsada per la Generalitat ha reduït a la meitat la despesa energètica en impressió i el 32% d’emissions de CO2 derivades, amb un estalvi de 6,4 milions d’euros, segons ha explicat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que ha presentat els resultats de l’acord marc d’impressió, còpia i escaneig.

El Consell va adjudicar el setembre de 2016 l’acord marc per a la contractació centralitzada de l’arrendament i la gestió de dispositius d’impressió, còpia i escaneig per a la Generalitat, les seues entitats autònomes i ens del sector públic empresarial i fundacional.

El projecte ha suposat unes millors condicions de preu per compra agregada, una racionalització de la infraestructura d’impressió i la implantació d’una plataforma programari de gestió de la impressió, còpia i escaneig.

Segons ha explicat el conseller, la plataforma de gestió ha suposat “una millora substancial en la seguretat i la confidencialitat de la documentació impresa, així com una major comoditat i facilitat d’ús, ja que amb una targeta identificativa i intransferible es pot imprimir o escanejar en multitud de dispositius”.

Dins de l’acord marc, la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) ha posat en marxa des de 2016 un total de 102 contractes en els diferents departaments i ha substituït més de 7.500 impressores per prop de 4.000 equips multifuncionals, que destaquen per la seua eficiència energètica, qualitat d’impressió, facilitat d’ús, productivitat i seguretat.

“En aquests tres anys, els resultats han sigut molt positius, ja que hem duplicat les previsions d’estalvi”, ha destacat el conseller. El projecte de renovació del parc d’impressió “ens ha permés estalviar un 45% en costos directes, la qual cosa ha suposat reduir la despesa dels 14 als 7,6 milions, amb un estalvi de 6,4 milions d’euros”.

A més, “amb la centralització de la contractació s’han agilitat les compres públiques i s’han reduït els terminis de compra i lliurament però, sobretot, hem millorat l’experiència dels nostres empleats i hem beneficiat als ciutadans que ara gaudeixen d’una Administració més àgil i digital”, ha afegit Soler.

CANVI CLIMÀTIC

El responsable d’Hisenda ha destacat que “polítiques com aquestes són fonamentals en la lluita contra el canvi climàtic, ja que amb alguns gestos es poden realitzar grans canvis, necessaris en tots els aspectes de la nostra societat en una època d’emergència climàtica”.

Amb la centralització de la impressió, ha continuat, s’ha aconseguit reduir en un 32% les pàgines impreses, passant dels 107 milions de pàgines anuals a 73 milions. Això ha suposat un estalvi energètic del 45%, gràcies al fet que s’ha reduït també un 48% el nombre de dispositius que utilitzem que, al seu torn, han sigut substituïts per equips més moderns, intel·ligents i eficients energèticament.

A més, “hem reduït un 32% el consum de paper en imprimir menys i la renovació dels equips ens ha portat a reduir també les emissions de CO2 en un altre 32%, en retallar el consum elèctric”, ha conclòs Soler.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + divuit =