25n
Orgull
Orgull

El tram ciclista del carrer Comte de Lumiares i l'avinguda Constitució operatiu

El tram ciclista del carrer Comte de Lumiares i l'avinguda Constitució operatiu
12/04/2019 -

L’Ajuntament ha obert hui el tram ciclista que discorre pel carrer Comte de Lumiares i l’avinguda Constitució fins a Primat Reig, completant d’esta forma la totalitat de l’eix de 1.450 metres que, des de la Ronda Nord, amplia les possibilitats de veïns i veïnes respecte a les diferents formes de desplaçament. Abans de Falles, es va realitzar l’obertura del tram comprés entre l’avinguda Doctor Peset Aleixandre i el carrer Ruaya, connectant també amb la marginal esquerra de l’antic llit del riu Túria.

El nou tram habilita la planta viària amb un carril destinat a l’ús d’EMT-Taxi, un altre per al trànsit motoritzat, més altre reservat com a zona d’estacionament –les places del qual no es veuen alterades-, així com el carril bici bidireccional, que se situa al marge esquerre de nord a sud de la ciutat.

Este eix ciclable segregat sobre calçada i de 2,50 metres d’ample, dona connexió a sis barris dels districtes de La Saïdia i Rascanya-Torrefiel, Orriols, Sant Antoni, Tormos, Morvedre i Les Tendetes cap al centre de la ciutat. El projecte va ser seleccionat en els pressupostos participatius de 2016, aprovat en Junta de Govern al desembre de 2017 i adjudicat a l’empresa Geocivil per un import de 177.628 euros, comptant a més amb la subvenció del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana a projectes locals de mobilitat urbana sostenible amb 80.642,40 euros.

El tram d’este eix ciclista, operatiu des de Falles, va registrar en els seus primers dies de funcionament un pas mitjà de 990 persones al dia (en jornades laborables) en bicicletes, patinets i altres Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), segons indiquen els registres de captació del Centre de Gestió de Trànsit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − set =