25n
25N
25N

El trànsit de vehicles motoritzats es redueix en un 20% a València

En un any, els accessos a la ciutat i les vies principals han registrat un descens significatiu del trànsit de vehicles motoritzats

El trànsit de vehicles motoritzats es redueix en un 20% a València
08/09/2020 -

Si comparem les dades de fa un any, la radiografia de la ciutat de València canvia significativament quant a l’ús de vehicles motoritzats. De fet, si es pren com a referència les dades de l’1 de setembre d’enguany i es comparen amb els del 3 de setembre de 2019, d’acord amb la informació del Centre de Gestió de Trànsit, l’ús de vehicles motoritzats s’ha reduït en un 20% – l’11% a les vies principals i el 9% als accessos a la ciutat –.

Així, si a la Pista de Silla el trànsit s’ha reduït en un 6,5% o a la CV-36 – en l’accés a Arxiduc Carles per Camí Nou de Picanya – ha baixat el trànsit motoritzat en un 7,3%, la veritat és que aquestes dades encara són més cridaners a les vies principals de la ciutat de València. D’aquesta manera, l’avinguda Joan XXIII passa de 98.243 vehicles en un dia a 88.168; de la mateixa manera que l’avinguda del Cid o Corts Valencianes passen de 88.920 i 77.289 vehicles al dia a 79.847 i 68.199 respectivament.

No obstant això, les xifres més cridaneres es donen tant en l’avinguda Doctor Peset Aleixandre, on el trànsit motoritzat s’ha reduït en un 13,8% en un any, com en l’avinguda Blasco Ibáñez, que ha registrat una baixada del 14,8%. En aquest sentit, mentre a principis de setembre, per Peset Aleixandre circulaven 51.581 vehicles, el 3 de setembre de 2020 van ser 44.451. Així mateix, a Blasco Ibáñez s’ha passat de 37.960 a 32.357 vehicles motoritzats en un dia.

Si bé és cert que les causes de la pandèmia han pogut influir en aquesta reducció del trànsit, també ho és que valencians i valencianes, cada vegada més, opten per l’ús de l’anell ciclista per a moure’s per la ciutat. Prova d’això és la creixent demanda de nous trams de carril bici que faciliten les connexions entre barris, però, sobretot, la connexió amb el centre de la ciutat.

En aquest sentit, des de la Regidoria de Mobilitat es continua treballant en el desenvolupament de nous carrils bici, com els que s’estan executant a les Grans Vies Ferran el Catòlic i Ramón i Cajal, o els que estan pendent d’iniciar les obres com el de l’avinguda del Cid o el que s’ha projectat per a la nova avinguda Pérez Galdós que, de la mateixa manera que el de les Grans Vies, compartirà espai amb el carril EMT-Taxi.

I és que l’objectiu de totes aquestes actuacions, tal com va apuntar el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, no és un altre que “la ciutat de València siga cada vegada més per a les persones i menys per als vehicles motoritzats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 4 =