25n
25N
25N

Allò tradicional es reinventa gràcies a les noves tecnologies

Allò tradicional es reinventa gràcies a les noves tecnologies
02/11/2020 -

Estem en una època on les noves tecnologies, mòbils, ordinadors i Internet són indispensables per al nostre dia a dia. La societat s’ha modernitzat i aparells com els mòbils, amb tan poques dècades de vida, han passat a ser eines indispensables fins a tal punt que, segons uns certs estudis, el 21% de la població de València no dubtarien a implantar-se un xip que substituïra al seu telèfon intel·ligent. En aquest sentit, la tecnologia ha provocat que molts negocis, serveis i productes tradicionals es reinventen per a adaptar-se als nous temps.

La televisió a la carta

Fuente: pixabay.com

La televisió ha sofert innombrables canvis al llarg de la història, des de la pantalla en blanc i negre a l’origen a pantalles planes amb imatge d’alta definició en l’actualitat, passant per perifèrics com a reproductors de vídeo o DVD per a veure pel·lícules. La tele ha millorat en qualitat d’imatge i so; ara també canvia el format de la seua programació per a adaptar-se al temps lliure dels espectadors amb la televisió a la carta. La programació tradicional de la tele perd audiència, el seu principal problema ve de l’horari tan estricte que alguns espectadors no poden gaudir a causa del treball o altres obligacions. Les xarxes han portat la solució amb serveis de televisió a la carta com Netflix, HBO o Amazon Prime Vídeo. Es tracta de plataformes amb un ampli catàleg de sèries i pel·lícules per a veure quan millor convinguen als usuaris: a l’hora de menjar, en arribar del treball o per a veure el nou capítol de la sèrie de moda en una quedada amb amics. Aquestes plataformes ofereixen contingut exclusiu amb les seues pròpies sèries com Cobra Kai, The Boys o Game of Thrones. De la mateixa manera, YouTube o Twitch són plataformes de vídeo on els mateixos usuaris creen el contingut d’infinitat de temes i amb gran demanda.

Els jocs clàssics es tornen virtuals

Fuente: pixabay.com

Els videojocs són un dels estendards de l’oci al costat de les noves tecnologies, fins i tot ha sorgit una nova manera de gaudir-los amb els eSports, que compta amb els seus propis tornejos i jugadors professionals. Però va haver-hi un temps en el qual els jocs eren tangibles i requerien la presència d’altres persones. Parlem de jocs clàssics de tauler o cartes com el Monopoly, els escacs o el set i mig, amb els quals passem tants grats moments envoltats d’amics i familiars. A pesar que semblava que anaven a quedar relegats a l’oblit per la tecnologia, el seu format ha estat actualitzat al digital. Han tornat per a captivar al públic en mòbils i PC.

Els escacs és un joc d’estratègia mil·lenari que en l’actualitat trobem en pàgines web amb sistemes de puntuacions per a enfrontar-nos a rivals similars i maneres de pràctica per a millorar contra la intel·ligència artificial. Els jocs d’atzar s’han posat de moda per a jugar directament des del navegador, on trobem la ruleta, el blackjack o les slots amb una experiència semblant a la real. Un dels avantatges dels casinos online és l’enorme catàleg de jocs i maneres que tenen, per exemple hi ha escurabutxaques de diners reals amb temàtiques diferents com a mites i llegendes, civilitzacions antigues, mons de fantasia o inspirades en pel·lícules populars. El mític Monopoly també se suma al mitjà electrònic. Tenim una adaptació per a mòbils fidel a l’original i amb animacions, amb maneres que permeten jugar sol o amb amics a través d’Internet o en el mateix mòbil.

Les botigues online

Fuente: pixabay.com

Un altre sector que presenta un canvi radical és el de les botigues. Les botigues online es tornen les preferides dels usuaris en portar tota mena de productes directament a casa. Amazon és la botiga virtual més famosa que ha revolucionat els mercats, amb un catàleg que supera al dels grans magatzems. Per descomptat, hi ha botigues específiques de productes concrets com de moda, electrònica, esports, alimentació, etc. L’avantatge de les botigues digitals no sols són per als clients, també evita que els negocis depenguen de lloguers en punts estratègics de la ciutat, amb preus elevats. Encara que per contra, cal invertir en visibilitat a causa de l’enorme competència. Algunes empreses opten per un sistema híbrid, amb opcions de recollida en botiga física, per a comoditat dels clients.

Internet ha canviat molts productes i serveis, encara que això no significa que hagen desaparegut. S’han adaptat a les possibilitats que permeten les noves tecnologies, sent més versàtils per als usuaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =