25n
25N
25N

La tradició dels ous de Pasqua

A València, els aparadors s’omplen de delicioses mones amb els famosos ous de Pasqua decorats

La tradició dels ous de Pasqua
10/04/2017 -

Saber amb exactitud quin és l’origen de la tradició dels ous de Pasqua és una tasca complicada, si es tenen en compte les nombroses llegendes que giren entorn d’aquesta tradició. No obstant això, existeixen algunes històries que situen el naixement d’aquest costum en els dies següents a la resurrecció de Crist. De fet, i d’acord amb aquesta llegenda, la primera portadora del primer ou de Pasqua seria Maria Magdalena.

En aquest sentit, en el llibre ‘Descodificando a María Magdalena: Verdad, leyendas y mentiras’ es relata aquesta escena, quan Maria Magdalena es reuneix amb l’emperador de Roma, portant en la seua falda l’ou de Pasqua. Aquesta llegenda encara persisteix en l’actualitat, i en molts llocs del món se segueix utilitzant per a explicar l’origen d’aquesta tradició.

Encara així, el que sí que és cert és que l’ou de Pasqua s’ha convertit en un element imprescindible durant aquestes dates. I no és difícil trobar aquests ous decorats en les famoses mones de Pasqua, que són tot un homenatge a la vista, i una delícia per al paladar. Bé és cert, que els tradicionals ous han donat pas als ous de xocolata.

Segons diu la llegenda, els ous de xocolata van sorgir perquè l’Església desaconsellava menjar ou en Quaresma. Com les gallines seguien posant, va començar la tradició de decorar-los per a regalar-los als amics. Més tard, a partir de segle XVIII, la xocolata va entrar en escena i, a poc a poc, els ous de xocolata s’han convertit en un element estrella de la Setmana Santa.

I encara que la tradició de regalar ous decorats el diumenge de Pasqua continua en molts països, la diferència és que els ous de xocolata han guanyat una major presència en ser, naturalment, els preferits pels xiquets.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 7 =