caixa popular

L'Ajuntament promou la consolidació de la tradició del Cant de la Sibil·la

L'Ajuntament promou la consolidació de la tradició del Cant de la Sibil·la
07/07/2017 -

La Junta de Govern Local ha acordat hui sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració del Cant de la Sibil·la, drama litúrgic que es representava la vespra de Nadal a l’Edat Mitjana, com Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial. Amb aquest acord, l’equip de govern local pretén donar a conéixer i consolidar entre la ciutadania aquesta tradició, que va ser prohibida pel Concili de Trento i es va recuperar a València l’any 2012.

L’objectiu de l’Ajuntament és evitar que torne a desaparéixer aquesta representació de cant gregorià que té com a tema central el judici final “entre els fidels al Rei i jutge universal”, l’arribada del qual era anunciada des de la festa del seu naixement, en la celebració de la Missa del Gall.

Tal com ha explicat la regidora de Patrimoni Històric, Glòria Tello, el Cant de la Sibil·la “representa un element clau en la història de les nostres tradicions, i la seua recuperació a la ciutat de València és una fita que ens pertoca a tots i totes, i també, per descomptat, a l’administració municipal. Per això encetem aquest procediment per tal que siga declarat Bé d’Interés Cultural; perquè volem contribuir des de l’Ajuntament a la seua conservació, al seu estudi i a la seua difusió, i perquè és una d’eixes singularitats que ens fa únics al món”.

Per aquesta raó, l’edil ha presentat hui la proposta que, finalment, s’ha acordat en la Junta de Govern Local. Aquesta moció compta amb el respatler del Consell Valencià de Cultura, que proposa que també es duga a terme en els ajuntaments d’altres poblacions en les quals també se celebra el Cant de la Sibil·la.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 18 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios