25n
25N
25N

Treball certifica que no hi ha cap irregularitat laboral en les empreses vinculada al germà de Puig

Treball certifica que no hi ha cap irregularitat laboral en les empreses vinculada al germà de Puig
04/11/2019 -

El director general de Treball, Benestar Social i Seguretat Laboral, Gustavo Gardey, ha emés una certificació en la qual consta que no s’ha estés acta alguna d’infracció ni consten dades per infraccions i sancions administratives en l’ordre social sobre les mercantils Comunicacions dels Ports i Mas Mut produccions, empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així ho assenyala en un certificat, al qual ha tingut accés Europa press, que subscriu com a “autoritat autonòmica de la Inspecció de Treball i Seguretat Social”, en virtut d’una resolució del passat 23 de setembre de 2019 del conseller d’Economia.

La certificació es produeix després que el PPCV anunciara que Inspecció de Treball manté obertes sengles investigacions a totes dues mercantils arran d’una denúncia presentada pels ‘populars’ per les subvencions rebudes a compte del programa Avalem Joves per a la contractació de joves entre 2016 i 2018, que ascendeixen a quasi 112.000 euros, que tenien com a condició l’augment net de plantilla que, segons la informació recaptada pel PP, no s’hauria produït.

Segons ha explicat la diputada del PP Eva Ortiz en roda de premsa, van presentar la denúncia davant Inspecció de Treball de València el 17 d’abril d’enguany perquè “esclarira si hi ha un delicte contra els drets dels treballadors” i el passat 2 d’octubre se’ls va informar que “s’han realitzat les pertinents actuacions de comprovació dels dubtes i els possibles incompliments assenyalats en l’escrit de la denúncia”.

“Segueix oberta” aqueixa investigació, ha remarcat la secretària general del PPCV, que ha subratllat que Inspecció “està fent la feina de casa, estan treballant en això”.

No obstant això, en la certificació de Gardey es fa constar que després de recaptar l’informe a la Direcció Territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social “no s’ha estés acta alguna d’infracció i sancions administratives imposades en l’ordre social” a les quals es refereix el text Refós de la Llei sobre Infraccions i Sancions en l’Ordre Social, referides a totes dues mercantils.

En la mateixa línia, Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha assegurat no tindre constància de cap investigació de la Inspecció de Treball respecte a les seues subvencions i ha recalcat que compta amb fins a tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d’ocupació a les empreses que no han detectat “cap incorrecció”.

D’acord amb Labora, l’única denúncia de la qual tenen constància la va presentar el PP en la precampanya de les generals i autonòmiques d’abril i la Inspecció la va arxivar. En tot cas, recalca que té fins a tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d’ocupació a les empreses que no han detectat “cap incorrecció”.

Aquests nivells són el propi Servei Valencià d’Ocupació; la Viceintervenció General d’Auditories i la Unió Europea en formar part d’ajudes del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ).

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell