25n
25N
25N

Treballem tots junts "al tomb"

Ahir les Falles van posar el punt final a l’exercici del 2017 per a començar amb un nou intens any faller ple d’il·lusió. Sens dubte, especial per molts motius. Personalment m’agradaria posar l’accent en la recuperació de tradicions com la plantà al tomb, l’aposta pels nostres pirotècnics i com no, els nostres monuments.

Però sens dubte vull detenir-me en eixa plantà al tomb. La falla municipal pot agradar més o menys però ha sigut seleccionada per un jurat popular. Com es plantava al tomb? Amb la força de tots els fallers, s’alçaven els seus propis monuments. I és una metàfora que m’agrada aplicar a l’esforç de tots. Un col·lectiu, un poble, els valencians hem de treballar junts i de la mà com fem per les nostres falles, per la nostra tradició.

Queda encara molt camí per recórrer i sens dubte molts obstacles en el camí però l’única forma de superar-los tots, és treballar tots junts, treballar “al tomb” demostrant l’essència singular dels valencians.

Sens dubte, enguany les Falles han fet història i ha sigut gràcies a l’esforç de tots, un reconeixement que ens permet seguir treballant per les nostres tradicions però encara queda molt camí en molts altres àmbits. Hem de treballar per la nostra cultura, per la nostra història i també per la nostra economia.

Hem passat una de les crisis més dures però també vivim en un entorn únic, la Comunitat Valenciana té molt potencial, unes platges úniques, uns pobles amb encant, un teixit empresarial innovador i potent. Ja vam tenir l’ocasió fa un parell de setmanes de conéixer la fórmula de l’èxit de Caixa Popular, però també tenim altres referents com Consum o Mercadona. Totes elles teixeixen el teixit empresarial valencià per a fer-ho encara més fort, “al tomb”.

El nostre caràcter, la nostra essència com a poble únic també ens ha de servir per a seguir millorant cada dia i per eixa raó, crec que hauríem d’aplicar eixa plantà al tomb a altres àmbits de la nostra terra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + setze =