25n
25N
25N

Quasi 100.000 treballadors afectats per un ERTO a la Comunitat Valenciana

El comerç i l’hostaleria són els sector més afectats pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO)

Quasi 100.000 treballadors afectats per un ERTO a la Comunitat Valenciana

Els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) s’han convertit en el procediment més utilitzat per les empreses per reduir la plantilla de treballadors a causa de la crisi del coronavirus. Degut a la situació de força major provocada per l’extensió de la pandèmia a Espanya, moltes empreses s’han vist obligades a recórrer a aquest recurs per haver de suspendre la seua activitat.

Des que el passat 17 de març el Govern central anunciara un paquet de mesures econòmiques per contrarestar la falta d’activitat empresarial, entre les quals es trobava la regulació dels ERTO per facilitar-ne la tramitació, a la Comunitat Valenciana s’han vist afectades quasi 100.000 persones pels ERTO. Concretament, del 12 al 23 de març la xifra de treballadors que s’han quedat sense ocupació temporalment és de 98.643 persones a causa de la presentació de 14.996 casos d’empreses de la Comunitat en la Direcció General del Treball.

La província de València és la més afectada amb un total de 41.114 treballadors afectats, seguida de la d’Alacant, amb 29 495 afectats, i de la de Castelló, amb 9.529 treballadors. A més, la Direcció General del Treball tramita uns altres 146 expedients de 18.500 treballadors que pertanyen a companyies de centres de treball repartits en diferents localitats de l’autonomia.

La Comunitat Valenciana és la tercera més afectada pels ERTO, per darrere de Madrid i Catalunya. Un 93.6% del total d’expedients correspon al sector terciari, amb el comerç i l’hostaleria com els sectors més afectats, mentre que la indústria i la construcció suposen un 6.2% del total i l’agricultura representa un 0.2%.

Informació sobre ERTO per coronavirus

Segons el decret presentat pel Govern central, les persones que es vegen afectades podran accedir a la prestació corresponent encara que no hagueren cotitzat el període mínim suficient per a cobrar-la. A més, el decret estableix que aquests períodes no computen per a rebre prestacions futures. La prestació a la qual tenen dret els treballadors afectats serà, aproximadament, del 70% de la base reguladora.

El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) tramitarà d’ofici la prestació d’atur per un ERTO vinculat al coronavirus, una mesura que tracta d’evitar el desplaçament a les oficines i el col·lapse telefònic de les línies. D’aquesta manera, serà l’empresa la que es faça càrrec de comunicar a les autoritats quins treballadors s’han vist afectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dotze =