25n
25N
25N

Treballadors de les universitats públiques valencianes preparen una vaga per a exigir la "firma immediata" del conveni

Treballadors de les universitats públiques valencianes preparen una vaga per a exigir la "firma immediata" del conveni
14/02/2020 -

Treballadors de les universitats públiques valencianes preparen accions de protesta –entre elles una vaga– per a exigir a la Generalitat “la firma immediata” del conveni de personal laboral preacordat el mes d’abril del 2019.

Fonts sindicals informen que prop d’un centenar d’empleats de la Universitat de València es van reunir en assemblea de personal laboral docent i investigador, on també van estar presentes representants dels sindicats.

L’assemblea del professorat “en condicions més precàries i amb pitjors sous de la universitat” –professorat associat, personal investigador en formació, professorat ajudant doctor i contractat doctor– va debatre sobre “la situació creada per l’incompliment per part de la Generalitat Valenciana del preacord de conveni de personal laboral firmat el mes d’abril del 2019”.

En la sessió es va acordar “intensificar la campanya d’informació i mobilització exigint la firma del conveni, amb tots els mitjans al seu abast: recollida de firmes i suports, presència en mitjans i xarxes, concentracions, impartir classes en el carrer, boicots, etc., i amb la preparació d’una vaga en la qual cridarien a participar al conjunt de la comunitat universitària de les cinc universitats públiques valencianes”.

Els sindicats denuncien que, “després de quasi quatre anys de difícils negociacions que finalment van permetre la firma d’un preacord, el Govern valencià es nega ara a firmar el conveni perquè aquest puga aplicar-se”.

“Des de fa anys, –prossegueixen– la Comunitat Valenciana és l’única autonomia en la qual no existeix un conveni d’aquest tipus, que permetria millores en les condicions de treball i en els salaris, donant un marc comú al personal laboral, tant Personal Docent Investigador (PDI) com d’Administració i Servicis (PAS)”.

AUTORITZACIÓ DE LA DESPESA

Afigen que, “malgrat que el desemborsament econòmic dels increments salarials acordats està inclòs en els pressupostos del 2019 i el 2020, la Generalitat ni tan sols accedeix a l’autorització de la despesa necessària perquè les universitats puguen pagar eixa millora en els sous del personal pitjor pagat”.

Per tot açò, “les treballadores i els treballadors de la universitat exigeixen a la Conselleria d’Innovació i Universitats, a la d’Hisenda, i al president de la Generalitat, Ximo Puig, que desbloquegen la situació i complisquen el compromís adquirit públicament amb la seua firma”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =