caixa popular

Les treballadores de neteja d'instituts cobren els sous

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, anuncia que les empleades ja han rebut tot el degut

Treballadores concentrades a la Conselleria d'Educació / EP

Les treballadores de neteja d'instituts cobren els sous
14/03/2019 -

Les treballadores de l’empresa ‘Limpiezas Raspeig i Netalia’, que portaven en vaga quasi quatre setmanes per retards en les seues nòmines, han cobrat. Així ho ha anunciat el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, per twitter, qui assegura que “per fi” s’ha pagat el deute i “han parat la vaga”. “Seguirem al seu costat vigilant els propers pagaments”, ha avisat Marzà.

Les treballadores de 85 instituts van iniciar una vaga perquè l’empresa, que “ja feia el mateix” amb l’anterior legislatura segons CCOO-PV, devia pagaments que arribaven fins a 2018. Eren prop de 300 treballadores que, amb el suport de diversos instituts afectats, reclamaven a l’empresa els pagaments i a Conselleria que prenguera partit. Es tracta d’una empresa contractista a través de la qual la Generalitat gestiona la neteja d’instituts i altres dependències municipals.

La Conselleria d’Educació es va comprometre a ajudar-les i va manar un escrit a l’empresa en el qual reclamaven “el cessament dels impagaments“. Precisament per això sindicats i treballadores van reclamar la rescissió del contracte amb l’empresa. No obstant això, des de l’Administració van assegurar que la Llei de Contractes Públics impedeix rescindir per aqueix motiu. Van anunciar, no obstant això, l’obertura d'”expedients sancionadors” que, segons va anunciar Marzá, en cas de ser favorables impediran a l’empresa tornar a licitar amb la Generalitat. A més, va afegir que ja estan a la recerca d’una nova empresa per al curs que ve.

Acusació falsa

La Generalitat, segons van assegurar des de Conselleria, estava al corrent de pagaments i fins i tot va avançar “per a evitar excuses” i accelerar els pagaments. Marzà va lamentar en la xarxa social “no poder pagar directament” perquè, segons l’equip tècnic de l’Administració, la normativa estatal “ho impedeix”.

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) va aprofitar la situació per a atribuir-la a unes suposades “retallades” del Govern del Botànic. Aquest argument va ser ràpidament desmentit per la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i el mateix Marzà. A més, van afegir proves de com un deute del PP arriba a minvar hui les arques municipals.

La Generalitat ha de pagar 204.700 euros per interessos de demora. Es tracta d’uns pagaments que l’anterior legislatura del PP va pagar amb fins a 134 dies de retard. Des del Botànic van denunciar la intenció del PP d'”aprofitar-se de la situació“. Els populars van oferir “assessorament jurídic” malgrat que durant les seues legislatures es van acumular els deutes.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =

mac mislata 2019