25n
Orgull
Orgull

Towanda Rebels reflexionen sobre els reptes del feminisme en l'obertura de la I Escola Feminista d'Ontinyent

Els ventres de lloguer, la prostitució o la cosificació del cos de les dones als mitjans de comunicació i les xarxes van ser algunes de les qüestions analitzades davant un auditori de 140 persones

Towanda Rebels reflexionen sobre els reptes del feminisme en l'obertura de la I Escola Feminista d'Ontinyent
15/10/2020 -

Els reptes de la “quarta onada” feminista van ser exposats a l’obertura de la I Escola Feminista d’Ontinyent aquest dimecres amb una ponència de Zúa Méndez i Teresa Lozano, del canal de comunicació “Towanda Rebels”. L’acte, que va comptar amb la participació de vora 140 persones i es va retransmetre en directe per les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, va ser inaugurat per la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, qui destacava que “la desigualtat adapta formes molt diverses i es troba present en tots els àmbits de la nostra societat. L’objectiu d’aquestes ponències és formar i informar a la ciutadania per lluitar contra les desigualtats que sofrim les dones”, incidia.

Les activistes i comunicadores van exposar en la seua ponència que és possible que hi haja igualtat formal entre dones i homes, però que això no significa que hi haja igualtat real. Van incidir que “pot paréixer que estem assolint moltes coses en matèria d’igualtat, però el rosa i blau continuen molt presents en la nostra societat”, destacaven.

Així mateix, durant la xarrada es va exposar com existeix la cosificació del cos de les dones disfressada de llibertat i reafirmació de la individualitat de la dona no sols als mitjans de comunicació, sinó també a xarxes socials com Instagram o, fins i tot, plataformes de sèries i pel·lícules. Tant Zúa Méndez com Teresa Lozano no van evitar els temes més controvertits com els ventres de lloguer o la prostitució.

Aquesta ponència és la primera de les previstes dintre de l’Escola Feminista, que reprendrà la seua programació el pròxim 28 d’octubre a les 19:00 hores al Teatre Echegaray amb la catedràtica Ana de Miguel.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =