25n
25N
25N

Tots els integrants de l'equip de govern subratllen les línies en comú en l'elaboració dels Pressupostos de 2017

Tots els integrants de l'equip de govern subratllen les línies en comú en l'elaboració dels Pressupostos de 2017
28/10/2016 -

L’alcalde, Joan Ribó, i els portaveus de l’equip de govern Sandra Gómez i Jordi Peris han subratllat  les línies en comú que es definixen en el denominat Pacte de la Nau com a base per a l’elaboració del projecte de pressupostos municipals per a 2017, que està en estos moments en marxa i que serà aprovat pel Ple de l’Ajuntament el pròxim mes de novembre.

Davant de les preguntes dels mitjans de comunicació, l’alcalde Joan Ribó ha explicat que en este procés “tenim una guia que és la fonamental, el pacte de govern de la Nau, a més de les estratègies que vam plantejar en la reunió del Saler, i a partir d’ací”, ha afegit, “estem treballant”. “Però lògicament no és una labor que s’ajuste en 24 hores; és un procés llarg: vam començar amb el disseny general; després, amb els organismes autònoms, que és la fase següent i la primera que ha de fer-se; després vam entrar en inversions, i ahir a la vesprada ja vam tractar els últims capítols, el 2 i el 4, que són les despeses normals”.

Per la seua banda, la portaveu de l’equip de govern i del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha recordat que l’equip de govern municipal “naix del Pacte de la Nau, i ací és on es van marcar les prioritats i les línies polítiques que havia d’abordar este govern del canvi”. “I els pressupostos”, ha continuat, “no són més que la plasmació econòmica i de recursos d’un pacte polític de fa un any i mig i eixa és la guia que ha de seguir l’Ajuntament al llarg d’estos quatre anys”.

Gómez ha assenyalat la importància del projecte anual de pressupostos, “que cal abordar cada any i on cal reflectir pressupostàriament les línies polítiques que es van acordar en el seu moment, i que es van reafirmar en la trobada del Saler”.

En termes semblants s’ha manifestat el portaveu de l’equip de govern i portaveu del Grup Municipal València en Comú, Jordi Peris, que ha llançat “un missatge de tranquil·litat”: “Estem negociant el pressupost de la ciutat de València”, ha assenyalat, “que no és poca cosa, i per això requerim temps per a treballar bé les propostes que hi ha damunt de la taula, estudiar-les, per a analitzar-les i valorar-les; som un govern tripartit amb uns acords que van arribar plasmats en l’acord de la Nau i que marquen clarament quines són les línies prioritàries de l’acció de govern”.

Per això que s’haja plantejat la possibilitat de retardar els consells d’administració de determinats organismes municipals, “per a tindre més temps per a avançar en la negociació i assolir uns acords que arribaran prompte”. De fet, ha matisat el regidor, en la proposta de negociació que hi ha sobre la taula, determinades fundacions que gestionen edils del grup València en Comú reben menys fons que l’any passat. “I això ho hem demanat nosaltres mateixos”, ha explicat, “com a conseqüència del procés de fusió de les tres fundacions que estan sota la nostra gestió, i que es va fer, entre altres raons, per eficiència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + quatre =

museo prehistoria