Totes les clíniques veterinàries de Mislata col·laboraran amb l'Ajuntament en el projecte de l'ADN caní

Guardar

Reunión coordinación ADN canino-1
Reunión coordinación ADN canino-1

L'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha celebrat una reunió interdepartamental amb tècnics i regidors de totes les àrees implicades en l'engegada de l'ADN caní, el projecte pioner amb el qual l'Ajuntament pretén acabar amb els excrements en la via pública. La trobada tenia com a objectiu coordinar tots els detalls d'un dels projectes més ambiciosos d'aquesta legislatura i que per la seua rellevància social ha generat molta expectació en la ciutadania, tinguen o no mascotes a casa.

De la reunió ha eixit l'anunci que les cinc clíniques veterinàries de Mislata han donat el seu vistiplau al projecte i s'han compromés a col·laborar en la creació del banc d'ADN realitzant als cans les proves genètiques. Es tracta d'unes senzilles analítiques que els amos de mascotes estan obligats a realitzar, tal com estableix l'Ordenança Municipal de Tinença i Protecció dels Animals Domèstics. Aquestes proves es podran fer en qualsevol de les cinc clíniques veterinàries de Mislata: Tropical Manises, Guaus i Miaus, Clínica Mislata, Aintana i Monvet.

L'Ajuntament de Mislata ha decidit subvencionar les proves genètiques, assumint íntegrament el seu cost, als propietaris dels gossos ja inscrits en el cens municipal o que els inscriguen abans de final d'any. Dilluns que ve dia 14 de novembre es començaran a repartir uns vals per a beneficiar-se d'aquestes proves gratuïtes en qualsevol de les clíniques veterinàries de la ciutat. Aquests tiquets es distribuiran fins a final d'any. A partir de l'1 de gener de 2017, les proves genètiques correran per compte dels propietaris.

La mostra d'ADN que s'extrau en aquestes senzilles proves servirà per a poder associar els excrements trobats en la via pública amb l'amo del gos responsable d'aquesta deposició. El personal de Nemasa que realitza la neteja viària, quan detecte un excrement en el carrer, arreplegarà una mostra per a enviar-la al laboratori. Els seus resultats es confrontaran amb el banc genètic per a determinar amb exactitud el nom del gos i el del seu amo. Perquè el procediment tinga validesa, la Policia Local garantirà en tot moment la cadena de custòdia, des de la recollida fins a la seua arribada al laboratori.

Les sancions per no arreplegar les deposicions fecals són de 200€. A més, els propietaris que no tinguen censats als seus gossos rebran una sanció de 300€ i un termini màxim d'un mes per a complir aquest tràmit de forma obligatòria.

Arxivat a:

Destacats