25n
25N
25N

Torrent treballa en la seua estratègia de ciclomobilitat

En el marc de la EDUSI, el desenvolupament d’un pla d’actuació és el primer pas per a potenciar l’ús de la bicicleta a la ciutat

Torrent treballa en la seua estratègia de ciclomobilitat
14/02/2019 -

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat els treballs per a dissenyar un pla de cicloturisme i ciclomobilitat com primer pas per a l’impuls de l’ús de la bicicleta a la ciutat. La posada en marxa d’aquest pla és una de les línies d’actuació plantejades en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), cofinançada al 50% amb fons europeus POPE-FEDER.

En aquesta primera fase, des del consistori es treballa en l’avaluació de la qualitat de les polítiques actuals de ciclomobilitat, la identificació d’accions concretes per a millorar-la i el disseny d’un manual de qualitat per a assegurar que els recursos, serveis i infraestructures existents a la ciutat poden satisfer les necessitats i expectatives dels ciclistes. Segons assenyala el regidor de Modernització, Andrés Campos, l’estratègia per a arribar a un Torrent bikefriendly “passa per definir un pla que permeta aconseguir un model de qualitat total i que involucre a tots els agents públics, econòmics i socials”.

En aquest sentit, el procés de definició i posada en marxa d’aquesta estratègia es planteja com un procés participatiu ampli i divers que inclou a tots els agents o grups d’interés que conformen l’ecosistema d’innovació del territori.

Així, s’ha constituït la Taula de la Bicicleta, reunida per primera vegada aquesta setmana i formada per agents polítics, econòmics, veïnals i associatius i després dels primers contactes s’ha detectat, per exemple, que al voltant del 40% dels treballadors del polígon industrial Mas del Jutge són de Torrent, la qual cosa suposa una oportunitat per a impulsar l’ús de la bicicleta en aquest espai i context. Igualment, els integrants del grup van debatre algunes dades i estadístiques relatives a l’ús de la bicicleta a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − nou =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa