Torrent signa el Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible per a millorar la cobertura, qualitat, seguretat i accessibilitat a mitjans de transport sostenibles

Guardar

Pacto Valenciano
Pacto Valenciano

Este dimarts l'Ajuntament de Torrent ha signat el "Pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible" que el seu principal objectiu és impulsar la mobilitat sostenible, fomentant l'ús de formes de desplaçament respectuoses amb la salut, la seguretat i adaptades als límits físics i ambientals de la ciutat. El pacte ha sigut presentat per Carlos Domingo Soler, Director General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, en la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible de la Generalitat Valenciana que s'ha celebrat per motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM).

En el pacte s'han redactat, aprovat i executat plans de mobilitat urbana sostenible cercant un major pes dels recorreguts a peu, amb bicicleta i en transport públic. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, José Antonio Castillejo, ha assenyalat que "amb este pacte volem permetre el creixement econòmic i el benestar de la població a llarg termini, mitjançant la realització d'accions positives en el nostre entorn i fomentant l'ús de les maneres de transport més eficients, que garantisquen l'accessibilitat de tots i totes en temps i en cost, però sobretot pensant a aconseguir que Torrent es convertisca en una ciutat més segura, accessible i saludable".

En aquesta Jornada també s'han reconegut la labor i les bones pràctiques que estan duent a terme diverses a entitats territorials i agents socials que hagen destacat per les seues accions o mesures a favor de la mobilitat sostenible, i per açò s'han lliurat la I edició dels premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible del 2016 a la Comunitat Valenciana (Premis SEMcv 2016). En esta edició s'ha premiat a l'associació torrentina Col·lectiu Soterranya amb el seu projecte "Bicis per a tots i totes". Amb esta iniciativa combina mobilitat sostenible i solidaritat. És un pla que consisteix en la recuperació de bicicletes, reparar-les i donar-les a persones que estiguen en risc d'exclusió social o bé per la seua situació econòmica no puguen disposar d'una bicicleta i necessiten un mitjà de transport sostenible per a anar a treballar, a classe o a realitzar altres gestions. Els resultats han sigut totalment positius, des del local central de Xenillet ja s'han recuperat més de 200 bicicletes, que han omplert d'il·lusió i alegria a tots els que les han rebut.

"Bicis per a tots i totes" naix del treball conjunt de Col·lectiu Soterranya, l'Associació pel Medi ambient i Contra el Canvi Climàtic (MESTRESSA) i el Centre Soci-Ocupacional Tàndem. Per a seguir amb aquesta obra solidària i augmentar l'abast del projecte, han presentat una petició a la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, que ha sigut autoritzada, per a sol·licitar la retirada de bicicletes que es troben en dependències policials de la província de València i no estiguen subjectes a disponibilitat de l'Autoritat Judicial. Per açò totes eixes bicicletes seran donades i reparades per a un ús posterior d'aquells que les necessiten.
Destacats