25n
25N
25N

Torrent millora la seguretat contra el risc d'incendis

El projecte d’ampliació del sistema SENTICNEL forma part de l’estratègia DUSI, cofinançada amb els fons europeus FEDER

Torrent millora la seguretat contra el risc d'incendis
11/01/2018 -

L’Ajuntament de Torrent, a través de la delegació de Modernització i Gestió de Recursos, ha licitat el projecte d’ampliació del sistema anti-incendis SENTICNEL.

Aquest nou sistema que es troba implantat en el paratge natural El Vedat, compte actualment amb deu nodes de detecció ràpida d’incendis, dues estacions meteorològiques i dues càmeres de videovigilància que, a més, ofereix a temps real una determinació dels nivells de perill d’incendi en les diferents zones de la massa forestal.

El nou projecte, valorat en 140.000 euros forma part de l’estratègia DUSI, cofinançada pels fons FEDER. El regidor de l’àrea, Andrés Campos, ha puntualitzat que “amb aquesta ampliació, Torrent passarà de tenir 10 nòduls de detecció i geolocalització que cobreix 49 hectàrees a tenir 70 nòduls, que a més es complementaran amb 6 càmeres de videovigilància i 4 estacions meteorològiques, que alertaran sobre com evoluciona l’incendi segons el vent, la vegetació i el lloc d’origen de l’alerta. Tot açò ens permetria actuar de manera immediata en l’aparició d’un possible focus d’incendi, la qual cosa és fonamental per a la seua extinció l’actuar en els primers instants després de la seua detecció”.

L’actuació del projecte es realitzarà en dues àrees: en primer lloc, es completarà la franja del Vedat i, en segon lloc, a partir dels estudis territorials, d’evolució del clima i de vegetació, s’ha determinat que les dues zones amb més perill d’incendis són la Serra Perenxisa i el Barranc de l’Horteta. Aquestes zones seran les primeres sobre les quals s’implantarà aquest sistema però “la intenció de l’equip de govern és poder arribar en un futur a instal·lar el sistema en el 100% del territori, sent una ciutat referent en el control i detecció d’incendis a nivell nacional”, apunta el regidor, Andrés Campos.

Aquest sistema es complementa en l’actualitat amb el sistema de control d’incendis SIDEINFO, sobre el qual també s’està valorant la possibilitat d’ampliar el nombre de canons d’aigua per a cobrir tota la massa arbòria del Vedat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 5 =

bombers
CCCC
bombers