caixa popular

Torrent s'adhereix al conveni de mobilitat de les empleades públiques per raó de violència de gènere

Impulsar i afavorir la mobilitat de les empleades públiques, accelerar els tràmits necessaris i protegir la intimitat de les víctimes són els objectius fonamentals

Torrent s'adhereix al conveni de mobilitat de les empleades públiques per raó de violència de gènere
24/05/2017 -

L’ajuntament de Torrent ha sigut un dels primers consistoris a sumar-se al conveni entre la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per a impulsar la mobilitat de les empleades públiques per raó de violència de gènere, entre administracions públiques. L’alcalde Jesús Ros s’ha reunit amb el Secretari Autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Publiques, Ferran Puchades per a tractar el conveni i la importància que el mateix té per a la ciutadania. Una reunió en la qual també han estat presents el regidor del Personal, Seguretat Ciutadana i Espais Públics, José Antonio Castillejo, i la regidora de Drets Personals, Encarna Lerma.

Un acord de caràcter administratiu que compromet a les entitats signatàries a realitzar les accions oportunes per a facilitar la mobilitat per raó de violència de gènere a les empleades que es vegen obligades a abandonar el seu lloc de treball en l’administració d’origen per a donar efectivitat a les mesures de protecció o al dret a l’assistència social integral.

Les parts signatàries, entre les quals ja es troba el consistori torrentí tenen l’obligació de comunicar a les emprades víctimes de violència de gènere els llocs vacants en la localitat que la interessada indique, facilitar l’ocupació efectiva en un lloc de treball de característiques semblants al seu, tramitar amb caràcter preferent els procediments necessaris o protegir la intimitat de les mates així com les seues dades personals i de qualsevol persona que estiga a càrrec seu.

La protecció de les víctimes de violència de gènere ha sigut regulada i incorporada en molts àmbits, inclosa l’ocupació publica. Els poders públics no poden deixar de costat la violència de gènere i tenen l’obligació d’adoptar mesures d’acció positiva per a fer reals i efectius els drets fonamentals. Per açò, en el marc global és necessari que la violència que s’exerceix sobre les dones, deuen adoptar-se mesures que contribuïsquen a fer efectiva la seua protecció.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios