25n
25N
25N

Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials

Torrent rendeix un emotiu homenatge a les víctimes i treballadors essencials
29/06/2020 -

L’Hort de Trénor va acollir el dissabte a la vesprada l’acte institucional “En record de les víctimes i en homenatge als treballadors essencials” organitzat per l’Ajuntament de Torrent. En el primer cap de setmana després del cessament de l’estat d’alarma, el consistori ha volgut recordar a les persones que ens han deixat, fent costat a les seues famílies, així com a tots els veïns i veïnes que han patit el virus.

Complint totes les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, com la utilització del gel hidroalcohòlic i el distanciament social entre els convidats, l’acte va reunir familiars, representants dels serveis essencials, teixit associatiu de Torrent i a la corporació municipal.

La cerimònia, presentada pel periodista Alfred Costa i exregidor de l’Ajuntament de Torrent, es va iniciar guardant un minut de silenci pels veïns i veïnes de Torrent que ens han deixat víctimes de la covid-19. Després de l’afectuós aplaudiment, que va coincidir amb l’horari en el qual durant el confinament tots els torrentins i torrentines eixien a aplaudir a les seues terrasses i balcons, Costa va agrair a tots els professionals que han estat treballant en primera línia des que es va iniciar la pandèmia i la representació de la qual es trobava entre el públic.

Seguidament, la soprano Saray García i el tenor torrentino Pascual Andreu, van delectar als presents amb una interpretació de Nessu Dorma, ària de l’acte final de l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini. A més, les lletres del poema No te rindas, de Mario Benedetti, van ser recitades amb la veu de Saray García que va emocionar al públic.

Com a representació dels serveis essencials, la directora del Centre de Majors Santa Elena, Ana Santos, va dedicar unes paraules d’agraïment a totes les persones i institucions que durant aquests mesos han donat mostres de suport i han col·laborat amb la residència en aquests mesos tan durs. Santos va relatar l’experiència viscuda i en les seues últimes paraules va deixar un missatge d’esperança: “El camí presenta dificultats, però seguirem cap avant”.

L’acte va continuar amb les paraules de l’alcalde Jesús Ros, que va pujar a l’escenari -on hi havia col·locada una escultura en homenatge als afectats i víctimes de la COVID-19, ‘Humanitat unida’, que l’artista local José Martínez ha donat a la ciutat-, i va sol·licitar la presència dels portaveus de tots els grups municipals en l’entarimat abans de dirigir unes paraules als presents. A més, entre el públic també es trobaven els exalcaldes Pepe Bresó i María José Catalá, i la diputada autonòmica Trini Castelló i el provincial i regidor de Torrent, Andrés Campos.

L’alcalde va iniciar la seua intervenció recordant a les víctimes, “a les quals sempre portarem en el nostre record”, així com als quasi 300 infectats de la ciutat. També va fer un reconeixement especial a la gran labor duta a terme pels treballadors dels serveis essencials que “sempre han estat ací fent el seu treball, però ha sigut ara durant aquests quasi 100 dies, quan realment els hem valorat. Gràcies a ells, hem pogut suportar aquest període tan dur. A ells i elles, el nostre sincer respecte i agraïment”. Així mateix, l’alcalde va remarcar també l’encomiable treball del personal de les 22 residències que té la ciutat i, finalment, va recordar que “encara requerim una actitud prudent per a solucionar el gran problema al qual ens enfrontem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 17 =

bombers
CCCC
Valencia activa