25n
25N
25N

Torrent reparteix més de 2.000 degustacions de Rossejat per Sant Blai

Milers de veïns i veïnes s’acosten a la fira del Sant Blai per a gaudir del porrat i de les parades de dolços, artesania i tómboles

Torrent reparteix més de 2.000 degustacions de Rossejat per Sant Blai
03/02/2020 -

Dins d’una de les setmanes més actives del calendari festiu de la ciutat de Torrent trobem el dia de Sant Blai, una de les festivitats més significatives del municipi torrentí que congrega cada any milers de persones de la ciutat i la comarca en la popular Fira de Sant Blai del carrer de Ramón y Cajal. En aquesta abunden els llocs de fruita seca i porrat, dolços, tómboles, artesania i, els imprescindibles gaiatos i sanblaiets.

La gran novetat d’enguany ha arribat de la mà de l’associació ADISTO, que celebra el seu 20 aniversari, i que ha triat com a escenari el primer tram de l’avinguda Al Vedat per a exposar un gaiato gegant solidari, de més de 40 metres de longitud. Les donacions realitzades a canvi de la degustació es destinaran íntegrament a benefici dels xiquets i xiquetes de l’escola infantil de Casa Caridad a Torrent. Els xics i xiques d’ADISTO han comptat amb la col·laboració desinteressada dels forns torrentins com són: La Espiga de Oro, Forn Cunyat, Pastelería Martín, Pastelería Martín, Gustarea, Forn Germans Vilanova, Anaya Panaderías, La Tahona, Horno La Torre, Horno Gascón, Horno i Cafetería La Foieta, Horno Ópera, Delicias Torrent, Horno La Estación, Forn Ortí i Cañas, Forn Rosa, Montoro, Forn Les Delícies, Tot per a tots, Maria i Hermanos Ramírez.

Igualment, durant el matí, en l’entrada del carrer Ramón y Cajal, enfront de l’Ajuntament, s’ha organitzat una degustació de la gastronòmica típica de Torrent en el lloc habilitat pel consistori, on també s’ha fet lliurament de diferents fullets informatius de la ciutat, així com llibres d’interés local. El públic assistent ha tingut l’oportunitat de gaudir amb el famós rossejat torrentí, gràcies a la col·laboració de Manolo Royo i Rigo Mora, que han sigut els encarregats de cuinar les més de 2.000 racions d’aquest plat estrela torrentí. L’Associació Contra el Càncer de Torrent (ACCT) han sigut les encarregades de repartir els plats entre el públic.
Després s’ha visitat la caseta de les dones de la confraria de Sant Blai, a les portes de la parròquia de Sant Lluís Bertran, lloc on es poden comprar els coneguts santblaiets i es pot comprar el popular oli beneït, perquè el sant protegisca les goles dels refredats.

La regidora de l’àrea de Cultura i Turisme, Susi Ferrer, ha volgut posar en valor la implicació dels cuiners, hostalers i forners com de les dones de la confraria de Sant Blas. “Aquest dia és una bona oportunitat per a donar a conéixer a tot aquell que vulga acostar-se a conéixer-nos la nostra gastronomia com a part de la cultura de la ciutat”, ha destacat.

Entre els visitants que s’han acostat a gaudir de la fira i dels costums torrentines, destaquen alguns diputats i diputats autonòmiques i provincials, així com alcaldes de les localitats veïnes de l’Horta que, al costat de l’alcalde Jesús Ros i la resta de membres de l’equip de govern, han conegut de primera mà els costums i gastronomia torrentines típiques de Sant Blai.

Finalment, els clavaris i clavariesses de Sant Blai han recorregut els carrers de Torrent en cercavila fins a Sant Lluís Beltrán, on ha tingut lloc la tradicional missa.

La festa continuarà aquesta vesprada en l’estand de l’Ajuntament amb el repartiment del típic xocolate de brioix torrentina entre totes les persones que s’acosten a la fira, i amb el Vers de Sant Blai i el cant dels Gojos, a les 17.30 h. A continuació, els xiquets i xiquetes participaran en la solemne processó que tancarà els actes en honor al sant, amb eixida des de l’Ermita.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − nou =