25n
25N
25N

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre

Torrent reforça la lluita contra el mosquit tigre
03/05/2021 -

L’Ajuntament de Torrent ha previst la planificació d’inspeccions i tractaments contra el mosquit tigre i comú, que han començat a realitzar-se a partir d’aquesta primera quinzena de maig i es prolongaran fins a finals del mes d’octubre. “Com tots els anys, aquesta actuació s’avança als mesos de calor, moment en el qual proliferen les plagues, i a més es veu incrementada en 6500 euros més i anirà acompanyada d’una campanya informativa en què es facilita als veïns i veïnes una sèrie de consells per a destacar que la prevenció és fonamental per a intentar impedir la seua reproducció”, ha assenyalat la regidora de Sanitat, Marina Olivares.

Les zones objectiu d’aquests tractaments són, principalment, aquelles on es puga produir estancament d’aigües i els seus voltants –com és el cas del barranc i espais adjacents-, juntament amb zones del nucli urbà susceptibles d’acollir larves d’aquests insectes, com poden ser els parcs infantils amb vegetació i zona enjardinades, així com els embornals, sistemes de desguàs o séquies de reg situats en la rodalia d’aquests recintes recreatives.

De manera més específica, el tractament s’iniciarà de l’1 al 7 de cada mes amb la inspecció de possibles plagues en el Barranc de L’Horteta i el seu entorn més pròxim –el Pantà, el carrer Sant Luís Beltrán i el Passeig Juan de la Cierva. I del 8 al 15, en el Barranc de Torrent i zones adjacents –els carrers Maestro Fortea, Llíria, Virgen de Fàtima, San Pancracio, Xocolaters i zona de la depuradora. La segona quinzena de cada mes es repetiran les accions d’inspecció i de tractament segons l’ordre que s’haja establit durant els primers quinze dies del mes.

D’altra banda, per a les zones de parcs i del nucli urbà on existisca possibilitat d’estancament d’aigua, com a fonts, boques de reg, zones enjardinades, etc., el tractament comença amb la revisió, durant la primera setmana, de parcs i embornals, en concret: Hort de Trénor, Parc Central, Plaça de la Llibertat i Auditori, zona del Vedat i barri Sant Gregori. Del 8 al 15 és el torn de parcs i embornals de les zones de l’avinguda Reina Sofia, Vedat de leo Mares-Barranc de Picassent, centre comercial Las Américas, Santa Apolonia, Piscina Municipal El Vedat, zona dels carrers de pintors en el Vedat i carrer Pare Méndez.

A més de les zones que de manera més específica s’han detallat, també es duran a terme estudis previs i observació directa de zones on es detecten indicis que evidencien la presència de plagues o el risc que puga sorgir algun focus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

museo prehistoria