25n
Orgull
Orgull

Torrent reobri demà el Parc Aquàtic El Vedat: “Un espai idíl·lic a la disposició de la ciutadania”

Des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost, aquesta piscina romandrà oberta amb aforaments i horaris limitats

Torrent reobri demà el Parc Aquàtic El Vedat: “Un espai idíl·lic a la disposició de la ciutadania”
30/06/2021 -

A l’espai natural del Vedat de Torrent hi ha un parc aquàtic que fa honor a l’entorn en el qual està situat. El Parc Aquàtic El Vedat obri demà les seues portes en un “espai idíl·lic a la disposició de la ciutadania” que romandrà obert fins al 31 d’agost. Així, una de les novetats més destacades és que hi haurà un aforament limitat (més ampli que el de l’any passat) amb fins a 463 persones per torn. Cal recordar que per a accedir al recinte hi ha dos horaris: un de demà i un altre de vesprada.

L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, el regidor d’Economia, Andrés Campos i la regidora de Cultura i Esports, Susi Ferrer, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a presentar la reobertura d’aquest parc aquàtic. “Aquest és un espai per a gaudir en família de la naturalesa, d’aquest bosc que tenim ací en El Vedat i que en definitiva és una mica el pulmó de la nostra ciutat”, ha expressat Ferrer.

Aquest espai recreatiu compta amb dos vestuaris (16 persones d’aforament màxim per vestuari), taquilles a la disposició dels clients -una novetat respecte a l’any passat- i unes parcel·les per a asseure’s i que estan senyalitzades amb el nombre màxim de persones que ha d’haver-hi en cadascuna d’elles. En total hi ha 89 parcel·les d’entre una i sis persones. Concretament, d’una persona hi ha sis parcel·les, de dues hi ha huit, de tres hi ha sis, de quatre hi ha catorze, de cinc hi ha 12 i de sis hi ha 43.

L’horari serà de 10 a 14.30 i de 15.30 a 20 hores, i romandrà tancada els dilluns. Amb la finalitat de garantir un ús segur de les instal·lacions, es vigilarà de manera exhaustiva el compliment de les mesures de seguretat. El recinte romandrà tancat una hora tots els dies, de 14.30 a 15.30 per a dur a terme les labors de neteja i desinfecció pertinents.

Les parcel·les podran triar-se conforme ordre d’arribada o seleccionar-se de manera telemàtica a través de la pàgina www.fdmtorrent.com o de manera presencial acudint a la finestreta d’accés a la piscina. Hi ha diferents tipus de parcel·les, n’hi ha unes situades en la gespa, unes altres sota arbres en uns berenadors i altres amb ombra en asfalt. A més, també hi ha dues parcel·les que seran preferiblement utilitzades per a col·legis o clubs esportius que assistisquen amb els xiquets i xiquetes de l’entitat corresponent.

Pel que respecta al personal, des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost hi hauran al voltant de 45 persones vetlant pel correcte funcionament del Parc Aquàtic El Vedat. Així com un mínim de 3 socorristes (vigilant la seguretat de la piscina en tot moment), servei d’infermeria, neteja i desinfecció o control d’accessos, entre altres. A aquestes persones, cal sumar les que s’han encarregat del manteniment d’obres i jardineria en els dies previs a la reobertura.

“Ix a una persona per cada deu, la ràtio és impressionant. Abans de la pandèmia no hi havia control d’aforaments (era un màxim de 1.000) ni torns de matí i vesprada. Ara, la piscina és deficitària, però preferim un servei de qualitat en aquesta ocasió a causa de la pandèmia per qüestió de salut. Però, probablement la pandèmia ens ha fet veure que, encara que la capacitat d’aforament siga més àmplia, l’ajuntament no té interés en què la piscina done ingressos, sinó que siga un servei de qualitat i segur”, ha raonat el regidor Andrés Campos.

Nou bus híbrid a Torrent

Els representants públics de l’Ajuntament de Torrent han presentat un nou autobús metropolità que es caracteritza per ser híbrid. Un nou autobús que se suma a la campanya del consistori d’anar renovant la flota d’autobusos per uns híbrids o fins i tot elèctrics. Aquesta renovació del transport ve donada per un conveni amb una empresa que ha fet possible la compra d’aquest vehicle valorat en 300.000 euros.

Els transports híbrids tenen la característica que en entorns urbans es consumeix la part elèctrica del motor perquè en vies de major velocitat siga el motor de combustió interna el que estiga en funcionament. Amb això, el motor elèctric va recarregant-se a través de frenades i deceleracions gràcies al sistema de recuperació d’energia present en aquesta mena de vehicles.

La substitució d’aquesta classe d’autobusos suposa una reducció del 40% quant a la contaminació de l’aire. És per això que, la Unió Europea està fomentant als ajuntaments a invertir en l’energia híbrida o elèctrica. Gràcies a les ajudes pels fons EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) s’ha pogut invertir en aquest autobús híbrid.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 3 =