25n
25N
25N

Torrent continua treballant perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d'Interés Cultural de Rellevància Local

Torrent continua treballant perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d'Interés Cultural de Rellevància Local
28/10/2020 -

Torrent continua fent passos perquè el Ball de Torrent siga declarat Bé d’Interés Cultural de Rellevància Local. L’Ajuntament de Torrent continua treballant en aquesta iniciativa amb l’objectiu de fer valdre i promoció una de les representacions més importants de la ciutat, en aquesta ocasió mitjançant una declaració institucional signada per tots els grups polítics amb representació en el consistori, que s’emportarà a ple municipal el mes vinent de novembre.

El Ball de Torrent és una coreografia que empra la sàtira i la crítica i que té els seus orígens al S.XVIII. Es tracta d’una representació molt antiga la que fins i tot va arribar a actuar a Les Corts de Madrid durant el regnat d’Isabel II.

És per tant un element cultural històric molt important per a la ciutat de Torrent pel qual l’ajuntament “està posant tot per la seua part perquè Conselleria atenga aquesta petició i que El Ball de Torrent aconseguisca el reconeixement que mereix”, ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer .

La proposta continua avançant després que l’ajuntament executara diferents actuacions per a donar a conéixer-lo, com la seua posada en escena en Fitur 2019 a Madrid o la seua representació en la Setmana de l’Agricultura de Torrent en 2018.

“Aquesta acció està emmarcada dins de l’estratègia que ens hem marcat en l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, que tracta de donar visibilitzeu al patrimoni torrentí i traspassar fronteres, com continuarem fent amb altres festes i tradicions com la nostra Setmana Santa, els Moros i Cristians, l’Entrada de la Flor o Sant Blai. Volem donar a conéixer la riquesa artística de Torrent mitjançant una de les representacions culturals més conegudes tant de Torrent com de la Comunitat Valenciana, com és el Ball de Torrent, que a més porta el nom de la nostra ciutat i que en els últims anys s’han encarregat de mantenir viva els dos grups culturals de la nostra ciutat, com són els grups de ball l’Ú i Dos i el Ball de Torrent, als quals cal agrair la seua labor de transmissió del nostre llegat cultural”, ha matisat Susi Ferrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 2 =