25n
25N
25N

Torrent aprova la convocatòria d’enguany dels Premis Literaris Ciutat de Torrent

Torrent aprova la convocatòria d’enguany dels Premis Literaris Ciutat de Torrent
22/05/2019 -

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià que és el departament encarregat de gestionar-los i organitzar-los, ha aprovat la convocatòria d’enguany dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Premis que es crearen en el 1998 amb motiu del 750 aniversari de la carta de poblament de la ciutat i que es van consolidant any rere any. Així enguany s’ha aprovat l’acord de convocar el XVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Torrent amb una dotació econòmica per a l’obra guanyadora de 12.000 euros i un premi per a la finalista de 1.800 euros. Al mateix temps, també es convoca el X Premi de Poesia Ciutat de Torrent, que atorgarà al guanyador amb 3.000 euros.

Els premis es convoquen amb la col·laboració de l’editorial Tabarca Llibres que és qui edita els llibres premiats i el patrocini de Caixa Rural Torrent. Esta col·laboració es formalitza amb la signatura dels convenis amb les dos entitats que tingué lloc la setmana passada.

La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha explicat que “es tracta d’una aposta per fomentar la literatura i la creativitat en valencià i així normalitzar la nostra llengua en tots els àmbits”

Els premis es convoquen anualment, ja que l’any passat, aprofitant que féu 20 anys de la creació d’esta iniciativa, s’acordà que tornaren a ser de caràcter anual, i a més passaren a ser un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 9.000 €. Caixa Rural Torrent, per la seua banda, patrocina el premi amb 3.000 € per a completar els 12.000 de dotació. I l’editorial Tabarca, per la seua part, assumix els 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia.

Els originals es poden presentar fins al 20 de setembre tant en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià com en l’editorial Tabarca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria