caixa popular

Torrent potencia la conservació i preservació del seu patrimoni natural

S’ha aprovat un plec de condicions per a dur a terme actuacions de conservació del Medi ambient en zones públiques de caràcter forestal

Torrent potencia la conservació i preservació del seu patrimoni natural
31/05/2017 -

Dilluns passat es va aprovar en Junta de Govern un plec a favor de la protecció i conservació de les zones forestals de Torrent.

Estos treballs forestals com a plantacions, obertura de faixes auxiliars, control de canyes, labors de fitació, extracció, eliminació de peus secs o malalts, tractaments contra plagues forestals, podes de formació i manteniment i actuacions en la xarxa de sengles existents, persegueixen l’objectiu de protegir la massa forestal de la ciutat, ja que des del consistori “volem mantenir el patrimoni natural de la millor manera possible perquè estiga al servei del ciutadà”, assenyalava l’alcalde Jesús Ros en la trobada amb els mitjans de comunicació que ha tingut lloc este matí en l’Ajuntament de Torrent.

Les actuacions de manteniment derivades d’este plec, que estan valorades en 60.000 euros a l’any, es duran a terme en les parcel·les públiques de la Serra Perenxisa, El Vedat de Torrent, els llits dels barrancs, les sendes promocionades pel consistori i altres zones públiques amb caràcter forestal.

“Es tracta de protegir la massa forestal amb l’objectiu de, d’una banda, evitar el començament d’un incendi forestal i, d’altra banda, prevenir qualsevol atac en forma de plaga o malaltia”, explica la regidora de Medi ambient, Inma Amat. Per a tota la labor selvícola s’utilitzaran racionalment tots els recursos naturals renovables de la muntanya, garantint la persistència i l’equilibri de la massa forestal. L’adreça i inspecció tècnica dels treballs descrits en el plec s’exerciran pels tècnics municipals de Medi ambient.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats