25n
25N
25N

Torrent organitza xarrades informatives per a eradicar l'assetjament escolar

Van dirigides, principalment, a pares i mares d’alumnes i estan obertes als professionals de l’educació

Torrent organitza xarrades informatives per a eradicar l'assetjament escolar
27/03/2017 -

El passat mes de desembre la delegació d’Educació va crear i va distribuir pels centres escolars de Torrent la guia “Jo també estic en contra de l’assetjament escolar”, un llibret d’ajuda a escolars amb l’objectiu de poder identificar l’assetjament, conéixer davant quins tipus d’assetjament ens podem trobar i quals són els rols de les persones que participen en estes situacions. La guia inclou a més una compilació de consells, tant per a víctimes com per als espectadors d’estes escenes, de manera que sàpien com actuar i coneguen els mitjans pels quals poden informar sobre açò com, per exemple, dirigint-se al 018.

Emmarcades en esta campanya per a prevenir, detectar i eradicar l’assetjament escolar, i donat l’interés que suscita esta problemàtica per la seua gravetat, s’han organitzat també dues xarrades destinades, principalment, a les famílies i obertes als professionals de l’educació, per part de les delegacions d’Educació i d’Igualtat i amb la col·laboració del Gabinet Psicotècnic Municipal.

Com assenyala la regidora d’Educació, Patricia Sáez, “la guia està destinada a ajudar als més xicotets a detectar situacions d’assetjament i tenir la informació necessària per a comunicar-ho, però també els professors i les famílies juguen un paper molt important en esta lluita contra l’assetjament escolar. Per açò es realitzaran dues xarrades informatives durant estos mesos amb la finalitat de que amb la col·laboració de tots puguem eradicar-ho”.

El pròxim 30 de març, la Casa de la Dóna acollirà la ponència “Ciberacoso” de la psicòloga Paula Peña, Llicenciada en Psicologia i màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat, on s’exposaran els perills de la xarxa on es produeixen molts casos d’assetjament i s’informarà sobre les mesures de detecció i prevenció en la xarxa.

El dia 6 d’abril la ponent Maite Garaigordobil, catedràtica de la Facultat de Psicologia i directora del Màster oficial de Psicologia General Sanitària de la Universitat del País Basc, oferirà a casa de la Dóna la xarrada “El paper de la família en la prevenció i l’eradicació de l’assetjament escolar”, on s’informarà de les pautes de conducta dels pares davant la detecció que els seus fills formen part de l’assetjament, tant com a víctima com a agressor. Les xarrades tindran un component eminentment pràctic i facilitarà la participació interactiva dels assistents. Davant qualsevol situació d’assetjament o ciberacoso pot cridar al 018 o el 900 018 018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

museo prehistoria