25n
25N
25N

Torrent, la població que més usa la Plataforma d'Intermediació de Dades

Amb este servei se simplifica el procés de tràmit amb l’administració, disminuint el volum de documentació que cal aportar

Torrent, la població que més usa la Plataforma d'Intermediació de Dades
24/02/2017 -

La Plataforma d’Intermediació de Dades és un servei que permet verificar les dades d’un ciutadà i ciutadana que inicia un tràmit amb qualsevol Administració Pública. A causa del treball constant i el bon ús d’esta plataforma, Torrent s’ha convertit en la ciutat que encapçala el rànquing de municipis espanyols que més consultes han realitzat per cada 1.000 habitants l’any 2016, per a dalt de Madrid o Barcelona, segons dades publicades per DataOBSAE, portal pertanyent al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Entre els múltiples avantatges que ofereix este servei es troba evitar demanar documentació als habitants del municipi, disminuint els documents acreditatius que han de presentar, ja que és el mateix ajuntament el que s’encarrega d’aconseguir la informació. Este procés compta amb el consegüent avantatge de simplificar la tramitació dels ciutadans i ciutadanes, estalviant temps i disminuint la quantitat i el volum de documentació en paper que han de gestionar i aportar.

“Des de l’ajuntament seguim treballant per a aconseguir una millor relació amb el ciutadà i ciutadana, facilitant el procés de realització de tràmits. Amb la nostra bona labor hem aconseguit ser el municipi que més utilitza per a cada 1.000 habitants la Plataforma d’Intermediació de Dades, augmentant la comoditat per a aquells i aquelles que necessiten realitzar tràmits. Amb este servei estem evitant que hagen de presentar una gran quantitat de documentació, com per exemple la requerida per a acreditar la identitat o l’empadronament, en la qual se simplifica tot el procés i els estalviem molt temps de gestió”, declara Andrés Campos, regidor de l’àrea de Recursos i Modernització.

La consulta de dades es realitza a través de la Xarxa SARA (Sistema d’Aplicacions i Xarxes per a les Administracions). Es tracta d’un conjunt d’infraestructures de comunicacions i serveis bàsics que connecta les Administracions Públiques Espanyoles, i fins i tot les institucions europees, facilitant d’eixa manera l’intercanvi d’informació i l’accés als serveis. Les dades més consultades són els de Cadastre, dades d’identitat per la Direcció general de Policia, consulta de títols educatius, IMSERSO, o les prestacions del RPSP i incapacitat temporal, maternitat i paternitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + huit =