caixa popular

L'alcalde Jesús Ros reivindica la capitalitat de Torrent de la comarca de l'Horta Sud

El primer edil envia una carta a la Generalitat demanant que no s’incloga la ciutat “en la zona geogràfica de l’Horta Oest”

L'alcalde Jesús Ros reivindica la capitalitat de Torrent de la comarca de l'Horta Sud
04/04/2018 -

L’alcalde Jesús Ros ha fet pública hui la carta que ha enviat a diversos càrrecs de la Generalitat manifestant el seu malestar després d’haver detectat en alguns documents oficials que la ciutat de Torrent s’inclou en la zona geogràfica de l’Horta Oest. En l’habitual desdejuni amb els mitjans, el primer edil ha compartit alguns dels documents en els quals Torrent apareix integrada en aquesta denominació.

En concret, la carta va dirigida al secretari autonòmic de Presidència, al secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i al subsecretari de la Conselleria de Transparència. En ella, Ros detalla, a més, un important nombre de departaments que utilitzen aquesta denominació com el portal d’oficines de promoció i ús del valencià de la conselleria d’Educació, el portal de dades estadístiques de la conselleria d’Economia o el servei de comunicació del 112, entre uns altres.

L’alcalde recorda en la missiva que, encara havent-hi iniciatives legislatives en marxa, la realitat és que “no existeix cap norma que regule la denominació de Horta Oest” i que, actualment, “Torrent, segon municipi de la província de València, pertany a la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud”.

Finalment, el text demana que es respecte la consideració de Torrent com parteix integrant de la comarca de l’Horta Sud, especialment quan es tracta de la capital, atenent a les relacions creades entre les seues 21 municipis: “L’Horta Sud és una comarca consolidada, amb un patrimoni cultural i etnogràfic molt remarcable, unes característiques comunes i un potencial per desenvolupar. Són aquestes i no altres condicions les que motiven la continuïtat de l’actual organització d’aquesta terra, però aquesta defensa va lligada a la reivindicació d’una política d’àmbit metropolità”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC