25n
25N
25N

Torrent impulsa un complet pla d'actuacions per a la revitalització econòmica i l'ajuda social

Aquest pla d’actuació, que es divideix en 10 eixos fonamentals, s’espera aprovar en el ple del mes de juny

Torrent impulsa un complet pla d'actuacions per a la revitalització econòmica i l'ajuda social
06/05/2020 -

Torrent prepara un pla d’actuació 2020-2021 per a minimitzar l’impacte econòmic i social que ha causat l’actual crisi sanitària. 10 eixos fonamentals, en els quals han treballat els diferents tècnics municipals, que ja ha sigut presentat en la Junta de Portaveus, i que s’espera aprovar en el ple del mes de juny. Per això, en el ple d’aquest dijous s’aprovarà la creació d’una comissió de treball per a definir totes les actuacions que es duran a terme a Torrent perquè ningú es quede arrere.

Sens dubte, un dels eixos fonamentals és l’atenció social. En aquest punt, s’han detallat ja algunes de les accions com l’ampliació del servei d’ajuda domiciliària, de ‘Menjar a Casa’ o del seguiment individualitzat a les persones majors de 80 anys, però també l’ampliació de recursos habitacionals per a persones sense llar, la lluita contra l’empobriment energètic o les ajudes que llançaran per a habitatge o per a la compra al comerç local.

I és que un altre dels eixos centrals serà el de comerç, indústria i ocupació. Per això, des de l’Ajuntament de Torrent no sols s’activarà una targeta de consum local amb un finançament del 25%, sinó que, al llarg de 2020, se suspenen els pagaments de les taxes de terrasses o del comerç ambulant i, a més, es crearà un equip especialitzat per a estudiar, a petició dels hostalers, la possibilitat d’ampliar o crear noves terrasses per a afavorir la revitalització econòmica. Així mateix, com ha detallat el regidor Andrés Campos, es crearan ajudes perquè els comerços i autònoms puguen incorporar les mesures de seguretat i higiene en els seus locals i es crearan programes de formació per a ajudar-los en la digitalització dels seus comerços, fomentant, per exemple, la venda online.

Per descomptat, l’equip de govern de Torrent, liderat per l’alcalde Jesús Ros, té molt clar que la sanitat i higiene ha de ser un dels punts centrals d’aquest pla. En aquest sentit, no sols s’intensificaran els treballs de neteja i desinfecció, sinó que s’ha apostat per un repartiment massiu de mascaretes en transport públic – on ja s’han repartit 20.000 –, en comerços o serveis que es vagen incorporant, entre les persones que han censat als seus animals i en les bústies on s’estan deixant mascaretes infantils.

A més, es reforçarà el control en els edificis públics, especialment a l’Ajuntament, on s’instal·larà controls febrils, equips d’ozó i s’instal·laran pantalles protectores per a les atencions presencials de la ciutadania.

Quant a mobilitat, una de les actuacions més importants és que es reprendrà el servei de TorrentBici de manera gratuïta durant tot 2020 i, naturalment, s’implantarà una bonificació en el transport públic.

Respecte a Cultura i Esport, la regidora Susi Ferrer, ha detallat que, a més de les ajudes als clubs esportius de la ciutat, a partir del dilluns es llança la plataforma ‘Torrent en Forma’, amb més de 300 vídeos de classes com a pilates, GAP, cardio o ioga perquè la ciutadania puga continuar entrenant. I és que com ha explicat, “aquest cap de setmana s’acaben les classes que es promocionaven per les xarxes socials, ja que s’obri aquesta plataforma en la qual es podrà accedir en qualsevol moment a totes les classes. A més, comptarem amb un nutricionista, un fisioterapeuta i un psicòleg esportiu”.

Finalment, la resta d’eixos que completen aquest pla d’actuacions de Torrent seran informació i atenció ciutadana; modernització, personal i organització per a coordinar la seguretat ciutadana; gestió tributària i econòmica, que inclou accions com el fraccionament en sis mesos del pagament de l’IBI o la devolució de taxes per activitats no realitzades; el sistema de control que recaurà en CECOPAL per a rendir comptes de totes les actuacions que es realitzen; i, finalment, educació, biblioteques i joventut on es plantegen mesures com l’ampliació de les ajudes per a les despeses escolars, la reordenació d’espais seguint les mesures de seguretat o l’aposta per les aules intel·ligents.

En definitiva, un ampli paquet de mesures que tenen com a objectiu eixir tots a una de l’actual crisi sanitària, ajudant a empreses i autònoms, però també als col·lectius més vulnerables, perquè ningú es quede en el camí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + set =