25n
25N
25N

Signat el conveni d'Agenda Urbana 2030 que abasta “els grans desafiaments que té el món actual”

L’Ajuntament de Torrent i Jose Luis Ábalos s’han reunit aquest matí per a la signatura d’aquest document

Signat el conveni d'Agenda Urbana 2030 que abasta “els grans desafiaments que té el món actual”
19/02/2021 -

El ministre de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha signat aquest matí en, al costat de l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, el conveni de l’Agenda Urbana entre totes dues administracions. La trobada ha tingut lloc en el saló de plens de l’Ajuntament de Torrent i amb aquesta signatura s’inclou a la localitat torrentina en l’Agenda Urbana 2030 de ciutats compromeses amb un desenvolupament urbà sostenible.

Aquest protocol busca “dotar al municipi de Torrent d’un instrument àgil i coordinat que facilite la presa de decisions sobre polítiques públiques des d’una visió coherent i homogènia”, segons ha destacat el ministre Ábalos. Es crea així un marc la línia argumental del qual abasta l’ús racional del sòl, la prevenció i reducció dels efectes del canvi climàtic, la mobilitat sostenible, la pressió social, l’accés a l’habitatge, l’economia urbana i la innovació digital. “En definitiva, els grans desafiaments que té el món actual”, ha assenyalat Ábalos.

L’Agenda Urbana 2030, projecte pilot de l’agenda urbana espanyola, va ser aprovada per l’anterior govern de Pedro Sánchez i és un correlat de Nacions Unides i la Unió Europea per a aconseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà. “Si signem aquest conveni és per la política urbanística de Torrent, perquè signem aquests convenis amb municipis que se situen al capdavant de polítiques urbanes”, ha explicat el ministre de Transports, Mobilitat, i Agenda Urbana.

“No és que vinguem ací a ajudar a Torrent, no. Més aviat, Torrent ens ajuda amb la seua experiència. I per això mateix ens sembla interessant formar aquesta aliança, perquè aporte la seua ja experiència desenvolupada a través del pla de qualitat i modernització Torrent Innova, el pla director sobre SmartCity i la seua estratègia de desenvolupament urbà sostenible, l’ EDUSI. Aquests són alguns exemples que ha posat en marxa Torrent”, ha assenyalat Jose Luis Ábalos.

A més, el ministre nascut a Torrent també ha tingut paraules d’agraïment a la localitat torrentina: “Enhorabona al treball que s’ha fet fins ara a Torrent i esperem que tots dos ens puguem beneficiar d’això i de les sinergies de totes les altres experiències a Espanya que tractarem d’harmonitzar”.

Per part seua, l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha afirmat que l’objectiu és que aquestes accions “aniran millorant la vida dels ciutadans” i que signar un conveni com aquest situa a Torrent “en el punt de mira, en el punt d’acció de la modernitat”. “L’important és que les administracions funcionem pensant en els qui hem de pensar, en el ciutadà. Les institucions com a tal no són res si no estan al servei de la gent, i el nostre deure és treballar dia a dia a millorar la vida de la gent”, ha afegit Ros.

L’Ajuntament de Torrent pretén amb aquesta iniciativa ser “pionera en polítiques de sostenibilitat, d’igualtat i medi ambient”, a més de desplegar una política econòmica sostenible que “afavorisca a tothom” i una política social que “atenga els més necessitats”. Finalment, l’alcalde ha volgut agrair la presència del ministre Ábalos: “Eres a la teua casa, que hi haja un membre del govern a la nostra ciutat, enorgulleix als torrentins i torrentines. Agraïsc per acompanyar-nos en qualitat del govern d’Espanya i en qualitat de torrentí”, ha expressat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =