25n
25N
25N

Torrent simplifica i facilita l'obtenció del certificat de padró, necessari per a gestionar la moratòria hipotecària

Torrent simplifica i facilita l'obtenció del certificat de padró, necessari per a gestionar la moratòria hipotecària
26/03/2020 -

A conseqüència de les mesures publicades pel govern per a fer front a l’impacte econòmic i social, en el referit al deute hipotecari per a l’adquisició d’habitatge habitual, des de l’Ajuntament de Torrent s’han establit una sèrie de mesures per a facilitar la moratòria d’aquest deute als qui pateixen extraordinàries dificultats per a atendre el seu pagament a conseqüència de la crisi del COVID-19.

Per a realitzar el tràmit de moratòria de la hipoteca es necessita obtenir els certificats de padró que la norma exigeix. Per això, l’Ajuntament de Torrent planteja diferents opcions perquè els torrentins i torrentines puguen realitzar la gestió segons les seues circumstàncies. Fins hui ja s’han expedit 110 d’aquests certificats.

En primer lloc, si la persona interessada té signatura, certificat o segell digital, poden sol·licitar el certificat de padró històric ESTD-002 i Col·lectiu ESTD-020, sempre indicant el motiu, en aquest cas serà: “moratòria hipotecària”.

Si no es disposa de les anteriors opcions digitals, s’ofereix que ho sol·liciten a través del formulari web. Hauran de sol·licitar l’històric de cadascun dels membres inscrits en el domicili clicant en el certificat històric, i igual que en l’anterior opció, indicar el motiu “moratòria hipotecària”. Es remetrà per correu postal a l’adreça que consta en els certificats de Padró. No exigeix cap mena d’acreditació. S’expedeix de manera immediata i s’envia l’endemà a Correus. Si tampoc tenen accés a internet, el 010 presa les seues dades i ho envien pel ciutadà. La gestió pot realitzar-se a través del següent enllaç: http://www.torrent.es/torrentpublic/inicio/serveis/padroestad/form_empadronament_2.html

Finalment, es podrà sol·licitar també a través del correu estadistica@torrent.es, aquesta opció exigeix acreditació, adjuntant còpia dels documents d’identitat de tots aquells inscrits en el domicili, majors i menors (Document d’identitat, Llibre de Família), juntament amb l’autorització de cessió de dades per tots els majors d’edat. Es remetrà per correu electrònic.

Protecció Civil se suma a les tasques de neteja i desinfecció

Els equips de neteja i desinfecció de Torrent persisteixen amb el seu treball i estan desinfectant tots els elements de mobiliari urbà que poden transmetre el coronavirus. Des d’ahir, els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil s’han sumat a aquesta labor, que ja ve exercint el Consell Agrari Municipal, que reforça les labors de desinfecció fent ús de la seua maquinària agrària.

Nou horari TorrentBus

Entre les noves mesures aprovades s’ha decidit la reducció de la freqüència de l’horari de TorrentBus. Encara que el servei de transport públic manté les línies en funcionament, veurà a partir del dilluns 30 de març reduïda la freqüència de pas, tant per a dies laborables com per als dissabtes. Cal destacar, que des del mes de febrer passat es va incrementar la neteja d’aquests autobusos, reforçant-la des de la setmana passada utilitzant desinfectants i bactericides i centrant-se en els punts de contacte com ara barres de subjecció, agafadors, passamans…

El CIJ obri l’atenció telefònica i online

El CIJ (Centre d’Informació Juvenil), després d’uns dies de “desconnexió”, torna per a oferir un servei d’informació en línia i telefònic. Per a efectuar les consultes es pot telefonar al número 644 32 67 71, en l’horari de 10.30 a 13.30 i de 16.30 a 19.30 de dilluns a divendres; o escriure al correu torrent@joves.net. També es poden realitzar orientacions d’estudis per a tots els xics i xiques que tenien pensat demanar una cita, ja que es tracta d’un moment de l’any en què molts xics i xiques han de triar el seu itinerari acadèmic, i el CIJ és referència per a moltes persones, com el lloc, únic a la ciutat, per a obtenir orientació en opcions que tindran al seu abast.

L’atenció telefònica, la dinamització de xarxes socials, donar respostes a consulta per correu electrònic i per Whatsapp, així l’existència d’un portal web propi, www.torrentjove.com, són suficients recursos per a seguir amb l’activitat del CIJ i no deixar en abandó el recurs més important de la delegació de Joventut, al qual acudeixen molts xics i xiques per a solucionar dubtes i obtenir assessorament en diferents matèries que puguen donar una resposta directa o derivar a altres recursos adequats.

Per això, per a aquestes setmanes es proposa el “CIJTorrent en línia”, “CIJTorrent en línia” (per a la seua difusió en tots dos idiomes) que pren l’expressió de la coneguda, i utilitzada al 99%, app de missatgeria, una frase que transmet la idea de ser ací en actiu a la disposició dels i les joves.

Gestió de residus als domicilis amb persones malaltes o en quarantena pel COVID-19

A les xarxes socials del consistori torrentí, a més d’en la seua pàgina web municipal (www.torrent.es), es pot obtenir tota classe d’informació sobre mesures i actuacions que s’estan duent a terme en relació amb el COVID-19. Entre els consells es troba el com gestionar els residus de les persones afectades pel coronavirus o en quarantena. Les persones que s’encarreguen d’aquests hauran d’utilitzar material d’un sol ús, guants o màscares, depositant-los en una bossa de plàstic en un contenidor amb tapa i pedal dins de l’habitació. Amb guants es tancarà la bossa amb els residus i es depositaran en una segona bossa de fem on es col·locarà també els guants que s’han gastat. A continuació, cal tancar bé la bossa abans d’eixir de l’habitació i depositar la bossa 2 en una altra bossa de fem (bossa 3) amb la resta de residus domèstics. Després de tancar-la bé s’ha de tirar en el contenidor gris, mai en els de reciclatge.

Un aniversari molt especial per a la xicoteta Elsa

La xicoteta Elsa celebrava hui el seu segon aniversari, i entre el confinament i la seua malaltia, la xicoteta no l’anava a celebrar. Però Elsa s’ha emportat una gran sorpresa quan la Policia Local i la Policia Nacional s’han desplegat a la porta de la seua casa i des del balcó ha pogut veure com els i les agents li cantaven “aniversari feliç” acompanyats del so de les sirenes dels cotxes patrulla que tant li agraden. Un moment molt emotiu que va nàixer per iniciativa de la tia de la xiqueta que va enviar un missatge a la Prefectura de Policia Local de Torrent preguntant si podien realitzar aquest gest tan significatiu per a la seua neboda. El missatge va tindre una resposta molt positiva per part dels i les agents que no han dubtat a felicitar la protagonista d’aquest dia davant les cares de felicitat del seu pare i mare i de tots els veïns que des dels seus balcons s’han unit a la gran festa d’aniversari.

Tant Policia Local com Protecció Civil estan donant suport a aquesta iniciativa d’animar amb les seues sirenes i aplaudiments als xicotets que no travessen un bon moment i que celebren el seu aniversari confinats en les seues llars, com el cas d’Álvaro, veí de Parc Central, o la mateixa Elsa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − tres =