25n
25N
25N

'Torrent escena acústica', un projecte innovador per a recolzar als joves músics

Esta iniciativa del ayuntamiento está dirigida a jóvenes de entre 16 y 30 años tanto de ámbito local como nacional

'Torrent escena acústica', un projecte innovador per a recolzar als joves músics
02/06/2021 -

La regidora de Cultura, Esports, i Turisme, Susi Ferrer, ha anunciat hui en roda de premsa un nou projecte de l’Ajuntament de Torrent per a augmentar el suport als joves músics. Així, la iniciativa ‘Torrent escena acústica’ està dirigida a persones d’entre 16 i 30 anys, tant d’àmbit local com nacional, amb l’objectiu de premiar el talent i la creació pròpia. Podrà presentar-se qualsevol persona que estiga interessada o que pensa dedicar-se a la música, tenint en compte les bases.

El concurs tindrà dues fases: una classificatòria no presencial i una final que tindrà lloc a l’Auditori de Torrent. Els candidats hauran de pujar vídeos amb les seues actuacions i les nou millors seran seleccionades per a participar en la fase final. En aquesta última, la final es realitzarà entre el 23 i el 25 de juny, quan els finalistes hauran de realitzar una actuació de 30 minuts, aproximadament.

La participació en aquest concurs ofereix també la possibilitat d’aconseguir uns premis atorgats pel mateix jurat i pel públic dotats amb 3000 euros al primer classificat; 1500 euros per al segon; i 750 euros al tercer.

No obstant això, no és la primera convocatòria d’aquest tipus que es duu a terme. “No és una cosa puntual, hi hauran més edicions, ja que els inicis amb complicats. L’any passat vam fer un semblant, encara que era més d’estar per casa i l’objectiu era entretindre a la gent a casa. Una de les promeses era fer una gala davant de la ciutadania de Torrent i si tot va bé, al juliol serà quan farem aqueixa gala”, ha remarcat la regidora de Cultura.

Per a participar en aquesta primera edició del concurs, les persones interessades poden accedir abans del 10 de juny a través de la pàgina web de l’auditori –www.auditoritorrent.com/torrent-escena-acustica–, lloc que a més conté també informació detallada sobre les bases, el formulari d’inscripció i l’autorització per a menors.

Susi Ferrer ha estat acompanyada en la roda de premsa per l’alcalde de Torrent, Jesús Ros, i el regidor d’Estratègia, Innovació i Economia, Andrés Campos, els qui han destacat una altra varietat de temes d’actualitat de la localitat torrentina.

15 pantalles per tot Torrent

Andrés Campos ha sigut l’encarregat d’anunciar un nou projecte que veurà la llum en poc temps. Es tracta d’unes pantalles, de diferents grandàries, que es col·locaran pels punts més emblemàtics de Torrent. Fins a un total de 15 pantalles amb l’objectiu de donar informació sobre l’ajuntament, activitats, col·lectius… Amb un cost que ascendeix als 138.000 euros, però que en entrar dins dels fons EDUSI (Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat ), el cost es reduirà a la meitat.

Aquestes pantalles se situaran en diferents punts de la ciutat, la majoria exteriors, encara que també hi haurà algun d’interior. Alguns dels llocs en els quals s’instal·laran són: en les dues estacions de metro (que seran de les últimes a arribar perquè es requereixen permisos de la FGV), rotonda de l’avinguda El Vedat, rotonda Gomis Ferrer, Carrer Azorín, Plaza Mayor, i el Centre de Salut (Carrer Pintor Ribera).

En un altre ordre de coses, Jesús Ros ha destacat que ja s’ha entrat en la primera fase de recuperació del Palauet Giner Cortina. Amb això, s’ha començat a netejar tots els espais i “els interiors estan millor del que pensàvem que estava”, ha apuntat l’alcalde, qui ha afirmat que l’ajuntament invertirà tots els anys una quantitat determinada les obres de restauració perquè “no es facen tan llargues com la de la Sagrada Família”, ha comentat irònicament. Així, es preveu que duren 3 o quatre anys.

Serveis i ajudes Pla Resistir

La possibilitat de presentar instàncies per a noves ajudes del Pla Resistir en Torrent finalitzen el pròxim 7 de juny. Fins al moment, Campos ha assegurat que han recollit 278 peticions, de les quals 70 són de perruqueries, 52 de bars i 156 corresponen a la resta de diferents activitats.

D’altra banda, fa 15 dies el consistori posava a disposició una nova eina per a la ciutadania. Ara com ara, aqueix servei que permet realitzar tràmits administratius de l’ajuntament sense haver de fer cua, “està tenint bon acolliment i hem tingut 375 reserves. Arriben de tant en tant molt bones opinions de la ciutadania que amb un simple WhatsApp poden entrar en el servei d’atenció de l’ajuntament”, ha recalcat el regidor socialista.

A més, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament de Torrent presentarà un recurs enfront d’una sentència que condemna al consistori a pagar 70.000 euros. Això és per una denúncia d’unes persones que van treballar com a becàries en el propi ajuntament (2014) i que, en una primera vista tan sols multaven al consistori amb 70 euros. “Tots els informes que tenim en el departament diuen que el procediment és el correcte. Estem tantejant o recurs per a mostrar el nostre parer sobre aquest cas particular”, ha resolt Ros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − quatre =