caixa popular

Torrent es va convertir en la capital de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents

La jornada va incloure visites i demostracions del funcionament de l’enllumenat públic intel·ligent, el TDIC i el sistema Sideinfo

Torrent es va convertir en la capital de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents
16/10/2017 -

La ciutat de Torrent va acollir divendres passat la jornada La meua ciutat intel·ligent- RECI; un projecte d’anàlisi i difusió de Ciutats Intel·ligents o Smart City d’Espanya, des d’una visió geogràfica, estudiant com les noves polítiques i projectes intel·ligents transformen l’habitabilitat i la morfologia. En la inauguració es va presentar el vehicle elèctric Renault Twizy, que des de la seua creació està visitant totes les ciutats intel·ligents pertanyents a la RECI. A més, es van realitzar visites i demostracions del funcionament del TDIC, enllumenat públic intel·ligent i Sideinfo, sistema antiincendis.

La jornada va començar en la plaça Corts Valencianes, on va tenir lloc la inauguració. L’alcalde Jesús Ros va donar la benvinguda a tots els assistents, entre els quals es trobaven representants de la RECI i diferents associacions, col·lectius, entitats i empreses. “Vull destacar el treball que està realitzant l’ajuntament i que ha de servir perquè Torrent este a l’avantguarda de les ciutats intel·ligents, d’esta manera es puga mirar al futur amb una gestió sostenible i eficient, la qual cosa incrementa en gran manera la qualitat dels ciutadans i ciutadanes”, va assenyalar l’alcalde.

Seguidament es va realitzar una demostració, mitjançant una Tablet, de l’enllumenat públic intel·ligent que s’està implantat a Torrent, on més d’11.000 fanals de la ciutat comptaran amb la tecnologia de telegestió, infraestructura base per a la implantació del Pla Director Torrent Smart City sent una de les primeres ciutats a tenir completament implantada esta tecnologia. “Amb esta nova tecnologia s’aconseguirà una reducció aproximada en el rebut actual d’uns 2.000 euros al dia i la reducció del 65% del consum global”, va declarar el regidor Recursos i Modernització, Andrés Campos.

L’agenda va continuar amb una demostració per als assistents del funcionament del TDIC, ja que l’ajuntament de Torrent és una referència per a la resta d’administracions del territori nacional, per l’atenció que es presta a la ciutadania. Cada vegada són més les gestions que es poden realitzar, situant a Torrent entre les ciutats que més tràmits ofereix, com per exemple: registre d’entrada de documents, padró d’habitants, gestió tributària, informació (web), 010, finestreta única (ORVE) i altres serveis com a canvi de domicili DGT, AEAT, DGP, entre altres. A més, després de l’entrada en vigor de la Llei de procediments administratius, en la qual les associacions i col·lectius estan subjectes a la presentació telemàtica de registres, s’han impartit cursos personalitzats a més de 300 persones. Campos ha posat l’accent en el bon treball que es desenvolupa des del TDIC i també dels treballadors i treballadores que ho duen a terme. Campos va destacar que “açò es demostra en els diferents premis i reconeixements que hem rebut, així com la satisfacció dels usuaris i usuàries”.

L’última visita realitzada va ser al sistema contra incendis Sideinfo, ja que Torrent és una ciutat pionera en l’aplicació de sistemes per a protegir la zona boscosa. Es va realitzar una demostració del sistema mostrant els 15 canons d’aigua, instal·lats al llarg d’un quilòmetre i mitjà de terreny, que detecten les altes temperatures davant altes situacions climatològiques i refresquen el terreny.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris