25n
Orgull
Orgull

Torrent desenvoluparà una APP per a conèixer el patrimoni mediambiental de la Serra Perenxisa

Una aplicació mòbil que donarà a conèixer la vegetació, les rutes saludables i la història a tots aquells que visiten la serra torrentina

Torrent desenvoluparà una APP per a conèixer el patrimoni mediambiental de la Serra Perenxisa
26/01/2017 -

En el seu compromís per conservar i impulsar el patrimoni mediambiental l’ajuntament de Torrent continua treballant en noves propostes i idees en l’àrea. D’esta manera i gràcies a una subvenció rebuda per la Diputació de València el consistori podrà desenvolupar una APP que permetrà conéixer de forma exhaustiva el paratge natural de la Serra Perenxisa.

Un entorn amb un gran valor paisatgístic tant en l’àmbit educatiu com a cultural del que podran gaudir tots els visitants gràcies a l’aplicació mòbil que s’espera tenir llista abans dels mesos d’estiu. “Es tracta d’una actuació divulgativa que donarà a conéixer la vegetació, les rutes disponibles i la història de l’entorn natural gràcies a esta eina que disposarà de geolocalización, codis QR i enllaços directes amb les xarxes socials, sempre amb informació activa i actualitzada”, explica la regidora de Medi ambient, Inma Amat.

Amb açò, “s’impulsarà de manera activa el turisme de la localitat amb esta APP que estarà disponible per a tablets, mòbils i que es podrà consultar en castellà, valencià i anglés”, apunta el regidor de Turisme, Alfred Costa. Una aposta segura pel valor patrimonial de la Serra Perenxisa que es veu reflectit també en el projecte de conservació de la fauna del mateix paratge. Un projecte que es podrà desenvolupar gràcies a l’ajuda de Diputació que subvencionarà el 60% de les actuacions d’un total de 9.998,39 €, amb el qual a més es procedirà a la instal·lació de gàbies i caixes per a aus i ratapinyades.

Un total de 350 casetes entre caixes niu insectívores i caixes niu per a ratapinyades la instal·lació de les quals pretén la promoció i conservació de la biodiversitat, centrant els esforços a incrementar espais de refugi i reproducció de la fauna salvatge. En el cas de la Serra Perenxisa és molt important la seua ubicació ” perquè permetrà combatre plagues i ajudar a un millor desenvolupament de l’entorn mediambiental”, assenyala Inma Amat. Estos nius completaran als ja existents en El Vedat i en l’Hort de Trènor que ja es van instal·lar en la primavera de l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − onze =