25n
25N
25N

Torrent continua fent costat al sector faller davant un nou ajornament de les festes

El 15 de març s’acaba el termini per a sol·licitar les ajudes per al sector de l’artesania

Torrent continua fent costat al sector faller davant un nou ajornament de les festes
10/03/2021 -

Es compleix un any de la suspensió de les Falles i des de l’Ajuntament de Torrent han volgut agrair al sector faller “la seua comprensió i el seu bon fer”. Ara, tenint en compte que l’evolució de la pandèmia ha obligat a ajornar, de nou, la celebració de les Falles per al segon semestre de l’any, des de l’àrea de Ciutadania han avançat que, “encara que se celebrarà alguna acció virtual, confiem a poder celebrar la setmana fallera en algun moment de l’any”.

Per aquest motiu, com ha explicat el regidor José Pascual Martínez, el pròxim 17 de març es convocarà una reunió extraordinària del Consell Rector, amb l’objectiu d’allargar el període de subvencions de suport al sector faller per al qual, ha recordat, “es van destinar 60.000 euros dels quals es van beneficiar 26 comissions falleres”. Així, i tenint en compte que les Falles no se celebraran el mes de març, “en aquesta reunió acordarem ampliar el termini de justificació de les ajudes fins al 31 de desembre de 2021“.

Així mateix, Martínez ha recordat que, fins al 15 de març, es poden sol·licitar les ajudes per al sector de l’artesania, impulsades per la Generalitat Valenciana dins del Pla Resistir, que “suposen una injecció de diners molt important per a suplir les conseqüències econòmiques que ha portat la crisi sanitària”. “No ens agradaria que ningú del sector de l’artesania de Torrent es quedara sense sol·licitar-les, ja que compten amb un màxim de fins a 7.000 euros”.

Preguntat per com ha afectat la pandèmia a les comissions falleres, el regidor ha explicat que a final del dia de hui es coneixeran les baixes del cens que s’han produït. No obstant això, ha assenyalat que “la gran majoria de fallers i falleres han continuat pagant la quota. Al final, entenen que les Falles no és només gaudir una setmana, sinó que formen part del Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

Vacunació massiva en l’Àgora de Torrent

L’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, també ha informat que la vacunació del personal docent, que es preveu que comence la setmana vinent, es durà a terme en l’Àgora. “Sanitat ha donat llum verda a aquest espai perquè, a més de ser molt ampli, també compta amb espais a l’aire lliure”. En aquest sentit, ha assenyalat que la vacunació massiva, que arrancarà a l’abril, també es durà a terme en aquest espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 7 =

museo prehistoria