25n
25N
25N

Torrent i la Conselleria d'Habitatge estudien com facilitar l'accés a l'habitatge a la ciutat

També s’ha tractat el Pla Integral de Gestió de Sòl i el bon acolliment dels habitatges del carrer Maestro Sosa

Torrent i la Conselleria d'Habitatge estudien com facilitar l'accés a l'habitatge a la ciutat
11/09/2019 -

Amb la finalitat de donar solució a la necessitat d’habitatge, l’Ajuntament de Torrent s’ha reunit amb la Conselleria d’Habitatge per a establir línies d’actuació que permeten donar resposta a aquest propòsit. En aquest sentit, les dues administracions han acordat col·laborar per a atendre les emergències socials que sorgisquen i, al mateix temps, oferir facilitats als col·lectius més vulnerables, com els joves.

Han participat en la reunió, per part del consistori torrentino, el regidor d’Habitatge, Francisco José Arnau; el regidor d’Atenció a les Persones, José Antonio Castillejo; i Agustí Damiá, de l’empresa municipal Nous Espais. Per part de Conselleria han assistit el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez; qui ha estat acompanyat pel director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar; la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárrega; i la directora general d’Emergència Habitacional, Lorena Sanz.

“Aquesta trobada ha servit per a posar de manifest la bona sintonia existent entre les dues administracions i, al mateix temps, fixar les bases de la posada en marxa de futurs projectes per a atendre, entre altres, les emergències socials, l’accés dels joves a l’habitatge o l’accessibilitat”, ha assenyalat el regidor d’Habitatge.

Així mateix, en la reunió s’ha valorat el bon acolliment de les mesures que el Consell va adoptar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, per a posar a la disposició dels ciutadans 10 habitatges que EVha tenia buides al carrer Maestro Dessaborida, que inicialment s’oferien en venda, però que portaven anys tancades. La Generalitat va adoptar una sèrie de mesures per a motivar la seua ocupació, com una baixada de preu de venda. El següent pas va ser el canvi d’aquests pisos de venda a lloguer amb l’objectiu d’ajudar aquelles persones amb majors dificultats per a accedir a un habitatge en condicions normals del mercat.

En l’actualitat, huit dels 10 domicilis ja estan llogats en règim de lloguer assequible i, per a les dues restants, ja hi ha diverses sol·licituds presentades que estan en fase d’estudi.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut el Pla Integral de Gestió de Sòl que la Conselleria està desenvolupant. Precisament, la parcel·la que EVha disposa a Torrent és una de les sis incloses en el concurs per a la constitució d’un dret de superfície per a la promoció, construcció i gestió de residències protegides a favor de cooperatives d’habitatges en règim de cessió d’ús. Concretament, aquesta parcel·la ha sigut adjudicada provisionalment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + setze =

bombers
CCCC
bombers