25n
Orgull
Orgull

Torrent concedeix ajudes per a la millora de l'accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials

Torrent concedeix ajudes per a la millora de l'accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials
09/09/2021 -

L’Ajuntament de Torrent posa a la disposició dels seus ciutadans un pla de subvencions i ajudes per a les obres de millora de l’accessibilitat i la restauració de façanes en edificis residencials.

La regidora de l’àrea de Gestió de la Ciutat, Inma Amat, ha destacat que “valorem aquests projectes pel que suposen quant a millores particulars per als veïns, beneficiaris últims de les reformes d’accessibilitat, però al mateix temps ens plantegem l’objectiu de la renovació de façanes, de manera que carrers i places milloren la imatge urbana de la ciutat”.

La quantia de les subvencions pot aconseguir fins al 50% del cost total de l’obra, amb un import màxim de 2500 euros per a obres que incloguen l’eliminació de barreres físiques que dificulten l’accés a l’edifici de persones majors o amb mobilitat reduïda; si es tracta de la primera instal·lació d’un ascensor aquesta ajuda podria arribar a 8000 euros; i fins a un màxim de 4000 euros per a la rehabilitació de façanes.

Podran beneficiar-se d’aquestes ajudes els propietaris dels edificis i també les comunitats de propietaris, en el cas que l’actuació afecte elements comuns de l’immoble. Quant a la restauració de façanes en edificis dels barris històrics o en edificis que presenten característiques tradicionals i elements de rellevància local, existeixen altres subvencions que es destinen a la conservació del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Per al cas que es tracte de restauració de façanes, els edificis han de ser anteriors a 1990. D’altra banda, la instal·lació d’ascensor es considera també una actuació de millora de l’accessibilitat, però únicament si es tracta de la primera instal·lació.

Un altre requisit que condiciona la concessió de l’ajuda serà que les reformes han de referir-se a obres concloses entre l’1 de desembre de 2020 i el 30 de setembre de 2021. La data de conclusió de les obres serà la de l’última factura abonada.

El termini de presentació de les sol·licituds s’ha prorrogat en segona convocatòria fins al 30 de setembre i poden entregar-se per registre d’entrada de l’Ajuntament de Torrent, prèvia sol·licitud de cita, o bé de manera telemàtica a través de la carpeta ciutadana de la web de l’ajuntament. Quant a la documentació que ha de presentar-se juntament amb la sol·licitud i les bases de la convocatòria poden consultar-se en la pàgina web de l’Ajuntament de Torrent, en l’apartat d’ajudes i subvencions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =