caixa popular

Torrent clausura un 9 d'octubre molt faller

Torrent clausura un 9 d'octubre molt faller

Torrent va començar la III Setmana Cultural per celebrar el 9 d’octubre d’una forma molt especial. Per a esta ocasió, es va escollir com a eix vertebrador el món de les falles. El motiu: el 50 aniversari de vuit comissions falleres de la ciutat i la proclamació de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. img_2017És per això que seguint com a fil narratiu conductor els 11 ítems de la candidatura fallera es van programar actes en els quals s’oferia pirotècnia, música, arts plàstiques, diversió, sabers tradicionals, artistes fallers, artesanies, esforç col·lectiu, creativitat, literatura festiva i indumentària.

Entre els actes que també s’han dut a terme al llarg d’esta III Setmana Cultural de Torrent ha estat la Fira del Llibre que va començar el passat 29 de setembre i ha durat fins a este festiu 9 d’octubre. Durant estos dies fins a 10 escriptors valencians han presentat i signat les seues obres en les diferents casetes que han format part d’esta fira. Entre ells, tres són de Torrent pel que amb estes accions es manté el suport i el foment al treball i esforç dels autors i autores valencians, sobretot torrentins, i donar a conéixer la seua obra.firallibre320

Entre els altres actes que han pogut viure els torrentins en estos dies de celebració del 9 d’octubre han estat concerts de música, el concert de l’Escola Coral, xerrades com per exemple la d'”Una història de Falles”, visites nocturnes guiades a la Torre, actuació del Grup de Ball Torrent/ El Drac Alat, la 2a Carrera Solidària, teatre infantil, partida de Pilota Valenciana, actes d’homenatge a la Senyera, la processó cívica i homenatge a Jaume I i la cremà de la Falla “Renaixement” amb un espectacle pirotècnic. Més de deu dies d’actes amb una història comuna les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat/Unesco i en celebració dels 50 anys de vuit falles de Torrent.

 

img_1850 img_2017 img_2071 img_2122 img_2124 img_2149

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 17 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018