Torrent se situa en el centre de les polítiques de la Generalitat amb la posada en marxa de grans projectes per a la ciutat

Torrent ja treballa en projectes de millora d'infraestructures que presentaran a la Unió Europea

Guardar

Torrent1
Torrent1

L'alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha destacat, aquest matí, el treball que s'està realitzant des del Govern del Botànic, ja que "estan donant solució a reivindicacions històriques i, a més, estan realitzant projectes importants per a la nostra ciutat, que cal no oblidar que és la capital de la comarca de l'Horta Sud". Així, Ros ha explicat que un dels projectes que va escometre la Generalitat va ser la construcció del col·legi d'educació especial, "el millor de la Comunitat Valenciana".

No obstant això, a aquest projecte li han seguit molts altres de gran envergadura, com la construcció del Palau de la Justícia, que s'estan ultimant els procediments per a traure a licitació les obres; la construcció del pont que, connectarà la Ronda amb Safranar; la concessió de la llicència per a la construcció del tercer Centre de Salut de Torrent en el Parc Central; o la ubicació de l'Agència de Seguretat Ferroviària.

Així mateix, ha assenyalat Ros, "la setmana passada, es va conéixer la notícia que Torrent comptarà amb una estació d'ITV, amb capacitat per a 5.000 vehicles". Ja s'està redactant el conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat i, com s'ha avançat, comptarà amb quatre línies d'inspecció de vehicles, "que permetrà superar els 100.000 vehicles anuals".

Per descomptat, a aquests grans projectes també cal sumar els programes que des de la Generalitat s'estan impulsant per a millorar infraestructures, com el Pla Edificant, "gràcies al qual hem realitzat millores en tots els centres educatius de la ciutat"; però també programes per a ajudar als qui pitjor l'estan passant en aquesta crisi sanitària. D'aquesta manera, gràcies a les ajudes Parèntesis del Pla Resistir, "a Torrent arriben 2 milions d'euros, que beneficiaran a 750 persones, aproximadament".

Unes ajudes que estan tenint un bon acolliment. I és que fins hui ja s'han rebut 337 sol·licituds. "La intenció de l'Ajuntament és començar a pagar les ajudes de les primeres sol·licituds a partir de la setmana vinent perquè volem que arriben com més prompte millor, i encara que sabem que no solucionen el problema, sí que són un alleujament per als sectors més afectats per les restriccions, com la restauració, el sector de l'oci o del turisme".

Finalment, l'alcalde de Torrent ha posat l'accent que el 2021 "serà l'any tant de rematar els projectes que s'estan executant, com d'establir les bases dels projectes de futur". Així, ha explicat que des del consistori s'està treballant per a, d'una banda, accedir a les ajudes del Ministeri de Foment i, per un altre, als Fons Europeus. "Volem rebre fons per a desenvolupar millores essencials en infraestructures que, d'una altra manera, ens portarien anys per la quantitat d'inversió que requereixen".

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Andrés Campos, ha avançat que "seran projectes relacionats amb augmentar la seguretat en la massa boscosa de la ciutat o millorar infraestructures d'aigua, així com la remodelació de la mobilitat en diferents espais". En total, Torrent presentarà entre 8 i 10 projectes als Fons Europeus.

Així, aquest 2021 serà el moment de presentar les iniciatives per a, en cas de ser aprovades, que es puguen executar entre 2022 i 2026. "Ja sabem quines línies interessen a la Unió Europea: digitalització i innovació, transició energètica, mobilitat, serveis socials i habitatge i, finalment, regeneració de zones més desfavorides. I en eixa línia anirà l'Ajuntament de Torrent", ha conclòs.

Destacats