25n
25N
25N

Torrent avança amb la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat

Torrent avança amb la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat
29/04/2021 -

L’Ajuntament de Torrent va presentar ahir en una trobada amb el Consell de Participació el balanç de la situació actual de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), per a revisar les operacions que ja s’han conclòs i abordar l’execució de nous projectes l’objectiu dels quals siga contribuir al creixement urbà, econòmic, mediambiental, demogràfic i social de la capital de l’Horta Sud.

El regidor de Modernització, Andrés Campos, ha ressaltat que “en aquests moments, l’ús que hem fet dels fons Europeus FEDER situen a Torrent molt per damunt de la mitjana espanyola quant a quantitat de projectes executats i ens posiciona al mateix nivell que els països europeus líders en percentatge d’execució”.

Fent un repàs a les actuacions desenvolupes o en vies de fer-lo, Campos ha comentat que actualment estan en marxa el projecte de reurbanització de l’Alter i repavimentació del centre històric de la ciutat i de les vies d’accés als centres educatius del Vedat. A aquestes iniciatives se sumen altres actuacions dirigides al foment de les polítiques de mobilitat sostenible que ja s’han aplicat en la implantació del pla de ciclomobilitat.

D’altra banda, es continua apostant per la millora de l’eficiència energètica en els col·legis públics i altres espais municipals. D’aquesta manera, es pretén reduir les emissions i augmentar l’eficiència econòmica.

També en l’àmbit social l’ajuntament està impulsant la rehabilitació d’habitatges particulars mitjançant convenis amb altres administracions, i amb la implementació de mesures de foment d’ocupació i integració sociolaboral, en un any en què la crisi sanitària ha fet més necessàries aquestes propostes.

El Comité és un òrgan participatiu conformat per diferents entitats en representació del teixit econòmic, social i cultural de la ciutat, que col·labora en la definició dels eixos estratègics i el desenvolupament dels plans europeus integrats en l’estratègia EDUSI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =